HV71

HV-stjärnan kan lägga av: ”Inte kul”

avJohannes Hägglund

LINKÖPING. HV71 är utslaget – och det mesta tyder på att det var Bill Sweatts sista match i karriären.

– Det är inte kul längre, säger 29-åringen.

HV71 var favoriter inför åttondelsfinalen mot Linköping, men laget är utslaget efter två raka förluster. Efter matchen berättar Bill Sweatt att det här mycket väl kan ha varit hans sista match.

– Jag ska åka hem och ta en lång titt på saker och ting. Just nu känns det som att jag är färdig med hockey. Jag har inte så roligt längre. Min dotter blir äldre (2,5 år). Jag har varit hemifrån i fem år och min fru är less också. Kanske att jag kollar vad som finns därute, men det kan ha varit sista matchen, säger amerikanen.

– Jag har förberett mig lite långsamt för den här dagen, och den kan vara här.

”Vill inte känna mig olycklig bara för att tjäna pengar”

Du låter rätt bestämd. Vad kan få dig att ändra dig?

– Lite vad som finns där ute, men jag har känt så här länge Jag hade hoppats att den här säsongen skulle ge lite mer energi, men det har det inte. Det är inte så kul längre. Jag tjänar rätt bra pengar, men jag vill inte känna mig olycklig bara för att tjäna pengar, säger Sweatt.

Är det så illa?

– Jag har inte kul längre. I mitt första år i Luleå var jag ganska mycket skadad. Andra året gick det bra personligen, men laget gick inte så bra. I år åker vi ur supersnabbt igen. Det är många faktorer som spelar in, säger HV-forwarden.

Sweatt har gjort fem säsongen i Sverige, två i Brynäs, två i Luleå och en i HV71. Han draftades i andrarundan 2007 av Vancouver Canucks – och har totalt noterats för tre NHL-matcher.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYR ÅN
Bill Sweatt ser slutet.
ARTIKELN HANDLAR OM