Aftonbladet avslutar samarbetet med Staffan Heimerson

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Aftonbladet avslutar samarbetet med den fristående kolumnisten Staffan Heimerson.

– Jag har i dag haft ett samtal med Staffan och meddelat att vårt samarbete är avslutat, säger Sofia Olsson Olsén, Aftonbladets publisher.

Foto: NIKOLAI JAKOBSEN

I måndags publicerades en kolumn av Staffan Heimerson i Aftonbladet som handlade om Metoo-rörelsen. Kolumnen fick mycket uppmärksamhet men den är inte skälet till samarbetet med Staffan Heimerson avslutas.

– Vi har högt i tak för våra fristående kolumnister och det ska vi ha. Därför publicerade jag kolumnen av Staffan Heimerson i måndags, trots att jag absolut inte personligen håller med honom i det han skriver, säger Sofia Olsson Olsén, Aftonbladets publisher.

Samarbetet avslutas på grund av åsikter Staffan Heimerson ger uttryck för i en intervju efter publiceringen av hans kolumn.

– Det som Staffan Heimerson nu ger uttryck för i en intervju med branschtidningen Resumé är enligt min mening att gå över gränsen. Den kvinnosyn han ger uttryck för där är inte förenlig med våra grundvärderingar – alla människors lika värde och alla människors lika rätt. Att vi ska ha respekt för våra medmänniskor, säger Sofia Olsson Olsén.

Staffan Heimerson har meddelats om beslutet under tisdagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE