Ribban är på botten i ”Melodifestivalen”

Av: Markus Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Markus Larsson om ”bottennivån” i nästa års tävling: ”Ger upp”

Ger upp.

Finns inte så mycket att säga om eländet.

Förutom en sak:

Jag håller på bösken.

Eftersom alla namn utom ett redan avslöjats i förväg väntade medieuppbådet på att en ynka skrällbomb skulle släppas när nästa års sista deltagare presenterades.

Enda chansen för det var namnet som lästes upp efter Måns Zelmerlöw.

Nackar sträcktes och öron vinklades framåt.

Och det blev – Dinah Nah.

Vad? Jamen då så. Dra mig baklänges. Vilken smäll. Stek färdigt tacofärsen och skicka guacamolen.

Dinah Nah? Jo, hon har arbetat med Dr Alban. Doktorn är även en av upphovsmännen till det aktuella bidraget "Make me (la la la)". Alban har tydligen fått mersmak efter vinterns succéframträdande med ”Around the world” i tävlingen.

Jamen då så. Där har ni det. Oh la la.

Andreas Johnson är lika envis som Linda Bengtzing och ställer upp för tjottaelfte gången och kan trösta sig med att han slipper tävla mot en skånsk författare som knyter näven och skriker "Ja! Nu kör vi!". Ellen Benediktson har snabbt ändrat image till något, inte vet jag, tuffare kanske och kommer förmodligen inte att försöka övertala en pippifågel att kvittra för henne.

Plus ett okänt pojkband med Robin Stjernberg-inspirerade bautafrisyrer. Och så Arne Weise på det, som kommer stå på scen i Östersund i februari och önska en försenad god jul till oss alla.

Sorry, menade förstås Anders Weise. Nej, Andreas.

Allt verkar med andra ord krattat och klart för en duell i gryningen, ett rafflande High Chaparral mellan Eric ”Manboy” Saade och Måns ”Old boy” Zelmerlöw på Friends Arena i mars.

Men hur många vill titta på det här? Trots flera utmärkta ESC-placeringar på 10-talet känns det som om Melodifestivalen kämpar i motvind på hemmaplan. Lyfter eller sjunker farkosten?

Visst finns det potential för bra tv-underhållning med tanke på alla okändisar och debutanter. Ingen vet vad som flyger eller gör en Eskobar. När det gäller genombrott tror jag i så fall på Kristin ”Min soldat” Amparo vars låt är skriven av David Kreuger (Westlife, ”Undo”) och Fredrik Kempe (Den Sluge).

Men tills vidare håller jag på countryeleganten Hasse ”Kvinnaböske” Andersson från Östra Ljungby. Om det ska vara en böske i final nästa år får det gärna bli han. Ja, får man det du speleman då blir jag glad. 

Hasse kan sin Doug Sahm utantill. Det gör inte Zelmerlöw.

Nivån är som att fråga en höjdhoppare hur lågt hen kan hoppa.

Ribban ligger på backen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN