"Jag mådde så jävla dåligt"

avJoacim Forsén

NÖJE

Caroline af Ugglas om sex, alkohol – och när hon kräktes kräftor

Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
”Man kan räkna mina förhållanden på mina tio fingrar”, säger Caroline af Ugglas som kräver aidstest innan hon delar säng med någon. Obs! Ingen schlagerartist har skadats under förhöret.

NORRKÖPING. Här hjälper inga bönande ”snälla, snälla, snälla”.

Nöjesbladet satte Caroline af Ugglas i stenhårt förhör – om första fyllan, tvångstankar, pussy control och aidstestade partners.

Du, det här med Janis Joplin. Är det inte dags att du skaffar en egen karriär snart?

– Jo, men jag släpper ju en ny platta i mars så det är väldigt dags. Det är kul att jag åtminstone jämförs med en artist och inte allt och alla. Jag gillar henne och hon hade säkert gillat mig. Men från början sa jag att jag aldrig skulle se på Janis Joplin eftersom jag vid väldigt tidig ålder fick höra att jag lät som henne. Långt innan jag hade hört henne själv. Första gången jag kollade på grejer med henne var för tre år sen.

Hur ofta vaknar du upp och tänker ”fan vad grymt att jag kom på ’Körslaget’”?

– Aldrig. Jag tycker det är kul men jag tänker på det väldigt sällan. Varenda gång någon frågar så kommer jag på att det ju faktiskt var jag som kom på det. Men det gick så fort, vi gjorde den där trailern och sålde iväg.

”Sällan rik på kultur”

Men du måste ha tjänat en del pengar på det?

– Några kronor men inte jättemycket. Men många kronor små bygger en platå som sen är skön att sitta på. Inom kultur blir man sällan rik och det är svårt att försörja sig och sin familj på att bara sjunga.

Hur rik är du, egentligen?

– Jag jobbar hårt och klarar mig. Det klart att går man in på NK så märker man hur fattig man är. Men jag tycker att jag är rik när jag har råd att köpa småtomater i stället för stora. För några år sen var jag tvungen att gå på bifftomaterna som inte smakade något. Nu har jag råd med ekologiska småtomater som smakar som socker i munnen.

När vaknade du senast och tänkte ”Nu ska jag aldrig mer dricka”?

– Det var i 25-årsåldern. Jag dricker ett till två glas vin nästan varje dag men jag tycker inte om att dricka mig full sen den gången. Jag mådde så jävla dåligt. Jag kräktes kräftor. Men problemet var inte att jag hade betett mig illa på fyllan, för jag slocknade. Men har man ett halvtaskigt psyke ska man inte utsätta sig för sånt.

Inga one night stands

Hur mycket har du fått ligga på grund av musiken?

– Inte alls. Jag har aldrig haft ett enda one night stand i hela mitt liv och man kan räkna mina förhållanden på mina tio fingrar. Jag har alltid väntat i några månader innan jag har sex och det blir aidstest eftersom jag är hypokondriker. Jag håller på det där innersta och jag har koll – pussy control. Jag moraliserar inte, men för mig funkar inte det där.

Hur var din första fylla?

– Jag slog vad med min pappa att jag inte kunde bli full. Jag drog whisky på whisky och fick en hundring av honom för varje. Efteråt skulle jag gå på lina, spela piano och prata. Men jag tjänade pengar. Jag drog nog sex sexor – och det var mycket på den lilla. Pappa trodde någon hade spätt ut whiskyn med vatten. Efter det var jag lite yr och stängde in mig på mitt rum.

ARTIKELN HANDLAR OM