Nyheter

Helge Fossmo: ”Jag erkänner”

Knutbypastorn i tv-intervju: Jag levde i en lögn

Foto: BÖRJE THURESSON
Helge Fossmo erkände sig skyldig till delaktighet i dåden.

Knutby-pastorn Helge Fossmo erkänner.

2004 dömdes han för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök men nekade – i en intervju med TV4 erkänner han nu delaktighet i dåden.

– Jag levde i en lögn och vill inte göra det längre.

Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord, efter att barnflickan Sara Svensson sköt ihjäl hans fru i januari 2004.

Dessutom dömdes Knutby-pastorn för anstiftan till mordförsök på frun, sedan barnflickan anfallit henne med hammare. Samma brottsrubricering, anstiftan till mordförsök, gällde mot Helges älskarinnas man Daniel Linde.

Och nu erkänner Fossmo i en intervju med Tv4.

- Sedan jag lämnade Knutby har jag gått igenom en lång process där både känslor, tankar, beteende i hela min person var präglad av en osund sektkultur.

"Levde i en lögn"

Enligt kanalen kommer polisen att förhöra Fossmo under de närmaste dagarna.

- Jag känner att jag tillfrisknat. Jag levde i en lögn och vill inte göra det längre, säger han.

Helge Fossmo antyder också att fler personer än vad som tidigare varit känt, var inblandade i dåden.

På frågan om det var ”fler inblandade i församlingen, eller hade kännedom, eller är det någonting sådant du tänker berätta för polisen?”, svarar han:

"Kommer att berätta för polisen"

- Ja, det kommer jag att berätta för polisen. Men det är inget som jag vare sig nu eller i morgon kommer berätta om i media för dig. Inget för media att vältra sig i utan det är något som jag för alla inblandade parters skull känner att det måste jag ge till polisen. Sedan får de hantera det.

Tidigare artiklar 2006:

Tidigare artiklar 2004-2005:

Patrik Andersson