Trots krossen – glöm guldet, IFK Göteborg

avMichal Wolski, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö FF fortfarande oddsfavorit

Foto: Foto: Bildbyrån
Blåvitt leder serien efter vinsten mot AIK men oddsen visar att Malmö FF tar guld.

IFK Göteborg leder allsvenskan efter krossen av AIK under torsdagen.

Men något nytt SM-guld kan ”Änglarna” glömma. I alla fall enligt spelbolagen – som tror på Malmö FF.

– På papperet så har Malmö Allsvenskans bästa trupp, vilket kommer att spela in över 30 omgångar, säger Erik Wännström hos Nordicbet.

På förhand såg IFK Göteborg-AIK ut som en jämn kamp mellan två guldkonkurrenter. I stället tryckte ”Änglarna” gasen i botten och vann med hela 3–0. Samtidigt åkte regerande mästarna Malmö på en svidande hemmaförlust mot Häcken med samma siffror.

Trots att Göteborg nu mini-rycker i serietoppen tar skåningarna hem allsvenskan, enligt oddsen.

– MFF är fortsatt guldfavoriter till 1,90 gånger insatsen, medan IFK ligger strax där bakom och spelas till 3,20 i odds. Malmö har en bredd i sin trupp som krävs för att gå hela vägen, säger Erik Wännström.

”MFF har truppen med mest spets...”

Hos Unibet är tongångarna liknande.

Man ser ingen anledning till att pumpa upp IFK till guldfavoriter. Inte än i alla fall.

– Även om Göteborg (3,50) gjorde en mycket stark insats mot AIK och övertog serieledningen i allsvenskan, så håller vi ändå Malmö (1,90) som guldfavorit fortfarande. MFF har truppen med mest spets och bredd och det kommer att visa sig ju längre serien går, säger bolagets Henrik Holm.

Djurgården kan utmana

För AIK:s del innebär förlusten att man har sju poäng upp till serieledande Göteborg, därmed minskar chanserna till SM-guld radikalt.

Enligt oddsen är i stället Elfsborg som kan blanda i sig guldstriden – och ”Gnagets” rival Djurgården.

– Bland övriga lag så har Elfsborg (6,00) imponerat mest. Som vanligt spelar boråsarna en fotboll med högt tempo och fint passningsspel och unge Arber Zeneli har varit ett stort utropstecken. Elfsborg blir att räkna med. Det lag som har bäst form just nu är Djurgården (28,00), där fyndet Nyasha Mushekwi har öst in mål och leder skytteligan. Sex raka segrar hard et blivit, visserligen mot lag i de nedre delarna av tabellen. I måndagens derby mot AIK får vi reda på om Dif kan bli en utmanare i toppen, säger Holm.

Se oddsen nedan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM