Fem kvinnor och tre män döda i tågolyckan

avTT

Foto: Tim K. Jensen
Minst åtta personer har omkommit efter gårdagens tågolycka på Stora Bältbron i Danmark, säger polisen på torsdagsmorgonen.

Dödstalet stiger till åtta efter den stora tågolyckan på Stora Bältbron i Danmark.

Fem kvinnor och tre män omkom i olyckan och identifieringsarbetet fortsätter.

– Tyvärr har utredningen under natten visat att det var ytterligare två omkomna i tåget jämfört med det vi kunde upplysa om i går. Så vi måste justera dödstalet från sex till åtta, säger Arne Gram, chef vid polisen på Fyn, vid en pressträff.

Hård vind, väder och svåra skador på tåget innebar att de inledande undersökningarna på olyckplatsen gjordes under svåra villkor, förklarar han.

Identifiering fortsätter

Arbetet med att identifiera de åtta omkomna fortsätter, men polisen säger sig hittills vars ganska säkra på identiteten på fyra personer. Sexton personer skadades i tågolyckan.

– Det finns inga barn bland de omkomna, säger polischef Lars Bræmhøj.

– De omkomna är primärt från den första vagnen i tåget.

Tågolyckan, vars orsak fortfarande utreds, inträffade på onsdagsförmiddagen.

– Ett tomt lastbilssläpp, som satt på en godsvagn, har vält. Den har antingen träffat tåget eller så har tåget kört in i det, säger Bo Haaning vid haverikommissionen till Danmarks Radio under onsdagen.

”Hårt dygn”

Huruvida det är lastbilssläpet som har orsakat själva olyckan, eller om något annat har träffat tåget, är för tidigt att säga. Haverikommissionens arbete är i inledningsfasen.

– Det har varit ett hårt dygn för de anhöriga och drabbade, och polisen på Fyn vill gärna uttrycka vår djupaste sympati och framföra kondoleanser till de som drabbats, och deras anhöriga, säger Arne Gram vid torsdagens pressträff.

ARTIKELN HANDLAR OM