Mick Schumacher klar för Ferrari - drömmer om F1

Får chansen i Ferrari Driver Academy

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Michael Schumacher var en av Ferraris största stjärnor.

Nu tillhör även hans son stallet.

– Jag ska göra allt som står i min makt för att förverkliga min dröm om Formel 1, säger Mick Schumacher.

Pappa Michael Schumacher vann sju VM-titlar. Fem av dem med Ferrari.

Nu har Mick Schumacher fått chansen att gå samma väg.

Han vann EM i Formel 3 i höstas, ska köra Formel 2 med Prema till våren och är från och med nu en av Ferraris förare. Han är en del av Ferraris akademi – ett program som inleddes för tio år sedan och förde bland annat Jules Bianchi, Sergio Perez och Lance Stroll till F1.

1 av 2 | Foto: Kamran Jebreili / TT

Det var också det programmet som utbildade, Charles Leclerc och Antonio Giovanazzi, den förstnämnde debuterade för Sauber 2018 och kör för Ferraris F1–team 2019, den sistnämnde har efter år som test- och simulatorförare nu fått chansen hos Sauber.

Nu är Mick Schumacher en av de förarna som får samma möjlighet.

– Jag är överlycklig över att Ferrari har ingått ett samarbete med mig och att min framtid inom motorsporten kommer att vara röd, inom Ferraris Driver Academy och Ferraris familj, skriver Schumacher på sociala medier.

– Detta är ett viktigt steg i rätt riktning och jag får chansen att den fantastiska kunskap som finns där.

Mick Schumacher är klar för Ferrari

19-årige Mick Schumacher inledde fjolårets säsongen något trevande, men under sensommaren vann han sin första seger i EM i Formel 3. Han tog vinsten på Spa, en bana som hans pappa Michael kallade för sitt vardagsrum. Därefter fortsatte han att utvecklas, han dominerade ett par av tävlingshelgerna och vann till slut mästerskapet.

Han skrev på för toppteamet Prema i Formel 2 och har nu tagit nästa steg. Segern i EM gav honom så många poäng att han har den superlicens som krävs för att köra F1 och han kan mycket väl få den möjligheten inom en ganska snar framtid. Det finns ett par tester varje säsong där enbart förare utan F1-erfarenhet får chansen.

– Jag ska göra allt som står i min makt för att förverkliga drömmen om F1, skriver Mick Schumacher på Instagram.

– Det är uppenbart att Ferrari har haft en stor plats i mitt och min familjs hjärta ända sedan jag föddes. Därför betyder det mycket för mig personligen att kunna ta det här steget.

Hans pappa Michael körde för Ferrari under fler än tio säsonger, men Mick Schumacher är inte den enda föraren med F1-anknytning som finns i Ferraris program. Även Giuliano Alesi, son till Jean Alesi och Enzo Fittipaldi, sonson till världsmästaren Emerson Fittipaldi finns med i Ferraris Driver Academy, precis som Antonio Fuoco (Italien), Guanyu Zhou (Kiina), Marcus Armstrong (Nya Zeeland), Callum Ilott (Storbritannien ) och Robert Shwartzman (Ryssland).

Publicerad: