Erkan Zengin debuterade i Bajens genrep

avEmelie Fredriksson

Erkan Zengin fick ett varmt välkomnande tillbaka.

Debuten i det allsvenska genrepet mot IFK Norrköping gjorde Hammarbys nyförvärv till stående ovationer, jubel vid varje bolltouch – och i en seger.

– De har saknat mig och jag har saknat att spela fotboll här. Jag är tacksam för fansen, säger 32-åringen.

Förhoppningarna på återvändande Erkan Zengin, 32, är stora i Hammarby och Erik Hamréns tidigare startspelare i landslaget fick sina första minuter i sin återkomst under det allsvenska genrepet mot IFK Norrköping.

Hemmafansen på Tele 2 arena mullrade igång ordentligt när mittfältaren började värma upp i början på den andra halvleken. När Stefan Billborn sedan skickade in Zengin för att ersätta Jiloan Hamad i den 68:e minuten steg jublet på läktarplats och han välkomnades till stående ovationer.

Under de dryga 20 minuter som han fick på planen jublade fansen varje gång han hade bollen. Nu längtar han till premiären.

– Jag tror att det blir mycket större än det här, fullsatt och mer jubel och sådär. Jag hoppas att det kan explodera på söndag, säger Zengin och menar att han är redo för 90 minuter, vilket tränaren Stefan Billborn är mer osäker på.

– Nästa match är jag redo. Jag är klar! Man vill ju spela, sen får coachen avgöra. Men jag är redo att spela och göra något riktigt, riktigt bra.

”Kommer ta lite tid”

Han har inte spelat match på två månader och tyckte att inhoppet kändes bra med tanke på förutsättningarna.

– Jag har inte varit med och spelat på konstgräs på nio år. I dag var jag bara väldigt spelsugen men det kommer att ta lite tid, jag behöver få upp konditionen lite, säger han.

Hur bra han är, eller hur mycket han kan tillföra Hammarby och ge tillbaka till fansen vill han ogärna prata om.

– För mig handlar det inte om snacka utanför utan bara om vad jag presterar på plan. Jag kan inte säga vad jag ska göra utan det är upp till mig att bevisa och ge tillbaka det jag får ännu bättre. Jag ska bara gå ut och prestera som jag gjort i alla år.

Även den andra stora värvningen Nikola Djurdjic fick debutera under söndagseftermiddagen när han startade matchen på topp.

IFK Norrköping inledde matchen bäst men i den andra halvleken tog Hammarby över och hemmalaget vann matchen med 3–2.