Firade miljonsegern – med hockeystjärnorna

Björn Goop: ”Vi hade riktigt kul”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Björn Goop och Mellby Free passerar mållinjen som etta i Stochampionatet.

TRAV

Björn Goop, 41, vann Stochampionatet med egentränade skrällen Mellby Free.

Han firade segern, värd 2,4 miljoner kronor, med vännerna och ishockeystjärnorna Magnus Nygren och Marcus Johansson på en restaurang i Karlstad.

– Vi hade riktigt kul, åt en god middag, skrattade och skojade, säger Björn Goop.

1997 vann en 20-årig Björn Goop Stochampionatet på Axevalla för första gången med pappa Olles Carolinas Mystic. 2000 följde han upp med sin andra seger med Lars-Eric Magnussons Sweet As Candy.

Under söndagen tog han sin tredje titel i storloppet. Nu med skrällen Mellby Free, som även tränas av segerkusken.

– När jag gick i mål var jag väldigt, väldigt glad för hästens skull. Hon är väldigt fin och har alltid varit fin, men haft otur och åkt på någon skada och varit lite senare än många andra. Men ägarna har varit tålmodiga och väntat in henne, säger 41-åringen.

”Kan aldrig vara säker”

Under loppets gång galopperade favoriten Dibaba med Örjan Kihlström i sulkyn. I ingången till sista sväng galopperade även tredjehandsfavoriten Hevin Boko och Jorma Kontio.

– Man försöker ha split vision under loppen man kör och jag såg att Örjan hade aktionsproblem med Dibaba och vinglade till litegrann. Sedan kom Jorma bakifrån och han hade samma problem.

I ledningen in i sista sväng satt andrahandsfavoriten Vamp Kronos och Christoffer Eriksson i ledningen, när luckan för Goop och Mellby Free kom..

– Man kan aldrig vara säker att man har hästen med mest krafter kvar, men jag kände att jag hade kraft att accelerera och det kändes väldigt bra.

”Varit där och lekt”

När Björn Goop och Mellby Free passerade mållinjen som etta svarade Björn Goop för en segergest över segern, värd 2,4 miljoner kronor. Och han medger att Stochampionatet har en speciell plats hos honom och familjen.

– Det har en varm plats i hjärtat, både Axevalla och hela helgen. Det är en campinghelg, ett stort event och en stor marknad. Sedan jag var liten har jag varit där och lekt och det är en av de roligaste tävlingarna varje år. Alla är där på lite halvsemester samtidigt som det är stora tävlingar.

Hur känner du när du lyckas att vinna med en egentränad häst?

– Det är alltid kul att vinna lopp men känslan blir ännu större när man har lagt ner allt arbete inför med matchning och träning och allting stämmer. Jag är väldigt tacksam att få träna så fint stammade hästar.

”Hela gånget var där”

Efter segern på Skaraslätten åkte Björn Goop hem till Karlstad för att fira miljonsegern tillsammans med vännerna, däribland ishockeystjärnorna Magnus Nygren, proffs i schweiziska Davos och Marcus Johansson, NHL-proffs i New Jersey Devils.

”Bäst vännerna❤️” #älskasvensksommar #karlstad, skrev Björn Goop på Instagram under söndagen och lade upp en bild från firandet på hela gänget.

– Vi hade riktigt kul. Vi var på en restaurang inne i Karlstad, åt en god middag, skrattade och skojade. Hela gänget var där. Vi har setts allihopa nu på sommaren och både Magnus och Marcus är hardcore fans. Det är jättekul.

Vamp Kronos och Christoffer Eriksson slutade tvåa och Global Upper Style tillsammans med kusken Erik Adielsson blev trea i mål.

Här kan du se finalen av Stochampionatet igen. OBS: Extern länk.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!