Jimmie opererad på 39-årsdagen: ”Man blir ledsen”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Jimmie Ericsson opererades på sin 39-årsdag.

Skellefteå-veteranen är nu ute från sjukhuset med kryckor.

– Man blir ju ledsen direkt. De frågar om jag har ont, men det gör mest ont att inte kunna spela, säger han till Norran.

Det var i rivalmötet hemma mot Luleå som Skellefteå-ikonen Jimmie Ericsson fick ledas av isen och karriären befarades vara över.

Efter en odramatisk offensiv tackling på Joonas Jalvanti nere i sarghörnet vek sig benet.

Luleå-backens skridsko hade skurit av hälsenan – Jimmie hade inte länge någon kontakt med sin fot, den bar inte alls.

Vägrar att ge upp

Han fördes direkt till sjukhus där de sydde ihop såret och gipsade, dagen efter på sin 39-årsdag syddes hälsenan ihop.

– Jag ville opereras direkt, men hade inte fastat i sex timmar så det gick inte. Det var en ganska lång operation och jag låg på magen hela tiden så det var inte så roligt, eftersom det tog ett långt tag så hann man ligga och fundera en massa, säger Jimmie till Norran.

Han pratar om sin framtid som 39-åring med utgående kontrakt.

– Nu är det kanske ett tag kvar innan jag spelar match, men det ger inget att ge upp. Det har jag ingenting för.

– Det ger ingenting för mig att säga att säsongen är över redan nu. Jag vet att det ser jävligt mörkt ut och omöjligt, men jag ser ingen anledning att ge upp säsongen.

Det var klubbläkaren Erikki Venäläinen som genomförde operationen och han säger till Sportbladet att det kommer att dröja flera månader innan det går att stödja på foten.

Vill hjälpa laget

Jimmie Ericsson följde lagets måndagsträning från läktaren, han har innan sagt att ännu inte känt sig beredd att prata om skadan eller framtiden.

Forwardsprofilen brukar själv personifiera mycket av det här avgörande skedet av säsongen med sin uppoffrande och fysiska spelstil.

– Just nu är det jobbigt att gå på kryckor, för jag är ruskigt dålig på att gå på kryckor. Men jag tar det här en dag i taget.

– Jag ska vara så mycket som möjligt runt laget. Alltid finns det något man kan göra för att hjälpa till och det tänker jag göra.

15 säsonger i klubben

Skellefteå förlorade med 2–1 hemma mot Luleå, men i efterföljande matchen borta mot Malmö blev det seger med 2–0 borta mot Malmö utan Jimmie Ericsson.

Oscar Möller har ersatt Jimmie Ericsson som lagkapten, Jesper Jensen gick senast in som center i kedjan tillsammans med Oscar Möller och Joakim Lindström.

Jimmie Ericsson har spelat 15 A-lagssäsonger i Skellefteå.

Han har två SM-guld och fyra SM-silver med klubben – på meritlistan finns också VM-guld, OS-silver, VM-silver, två VM-brons, KHL-titel och vinnare av Guldpucken som elitseriens bästa spelare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!