Flygkaos hotar TV4:s ”Fångarna på fortet”

Publicerad:

TV

Flygledarstrejk tvingar flera kändisar att hoppa av

1 av 4 | Foto: JOHAN SÖDERLUND
Programledarduon har råkat ut för oväntade problem under ”Fångarna på fortet”-inspelningen. ”Om inte alla deltagarna kommer ner vet jag inte vad vi gör”, säger Agneta Sjödin.

Inspelningarna av ”Fångarna på fortet” hotas av en flyg­ledarstrejk.

Sent i går kväll satt programmets produktion i krismöte på plats vid Fort Boyard.

– Om inte alla deltagare kommer ner vet jag inte vad vi gör, säger Agneta Sjödin.

Kaos har uppstått under inspelningarna av ”Fångarna på fortet”.

I söndags flögs de första kändisarna till Frankrike, men ännu saknas över 50 deltagare till de totalt tolv programmen som TV4 ska spela in på lite drygt en vecka på Fort Boyard.

Sjödin: Är lite orolig

Nu kan de stoppas av en flygledarstrejk i Frankrike.

– Vi har fått lägga ett flyg tidigare i morgon bitti (läs: i dag) och på så sätt får vi hit deltagare till de närmaste dagarnas inspelningar. Men det är inte helt och hållet samma deltagare som vi har gått ut med. Några har tvingats hoppa av, säger Tora Heckscher, exekutiv producent för ”Fångarna på fortet” på TV4.

– Sen får vi se hur vi löser det i nästa steg. Om vi blir tvungna att bussa folk från andra länder, eller hur vi ska få hem alla.

Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan spelade in ett första avsnitt i går.

– Men man är lite orolig för den här flygstrejken, om alla kommer ner, jag vet inte vad vi skulle göra annars, säger Agneta Sjödin.

Strejken ställer också till problem för de som redan är på plats. Skidstjärnan Charlotte Kalla styrde snabbt upp en reservplan för hem­resan under tisdagen.

Åker tåg

– Jag kanske försöker göra som Kalla. Hon funderar på att åka tåg till Paris och flyga klockan 14 för strejken ska börja först vid 17, säger extremsportaren Henrik Windstedt.

Sent i går kväll satt produktionen fortfarande i krismöte för att hitta ersättare för avhoppade kändisar och lyckas lösa alla problem med transporterna.

Publicerad: