Hörnqvists hyllning till fansen

”En känsla jag kommer att bära med mig resten av livet”

avHans Abrahamsson

KÖPENHAMN. Patric Hörnqvist kom – och levererade direkt.

Sedan hyllade den dubble Stanley Cup-mästaren de svenska fansen:

– Det var en känsla jag kommer att bära med mig resten av livet, säger han om stämningen under nationalsången.

På söndag förmiddag landade Patric Hörnqvist i Köpenhamn och några timmar senare spelade han sin första match i VM-turneringen.

Och som han gjorde det:

Pittsburgh-forwarden smällde in sitt första mål redan efter nio minuter och var genomgående en av planens piggaste spelare.

– Vad säger man? Han flyger hela natten och är ändå mest taggad av alla i omklädningsrummet, säger förbundskapten Rikard Grönborg som sedan hyllade Hörnqvists ledaregenskaper.

– Vi coacher behöver inte säga så mycket i omklädningsrummet. När vi kommer in har han sagt det mesta ändå. Det är en spelare som ändå vunnit två raka Stanley Cup och vet man ska göra för at vinna. En väldigt viktig pusselbit för oss att ha.

Förvarnad – men ändå bättre än han trodde

Tre Kronor vann till slut med 5–3 mot Schweiz. Huvudpersonen själv var nöjd med insatsen men mest imponerad var han av de svenska fansen på läktaren, som ännu en gång förvandlade Royal Arena till en blågul fest:

– För det första måste jag säga att det var kul att se så många blågula tröjor på läktaren. De (lagkompisarna) hade förvarnat mig om det, men det här var bättre än jag trodde. Fruktansvärt häftigt, säger Hörnqvist.

Och extra häftigt tyckte han det var att stå på blålinjen efter slutsignalen:

– När vi sjöng nationalsången tillsammans. Det var en känsla jag kommer att bära med mig resten av livet.

ARTIKELN HANDLAR OM