Hamnade i slagsmål med publiken

avSimon Sjöstrand

Foto: Gefle Dagblads livesändning

Skandalartade scener i division 4.

Derbyt mellan Torsåker och Hofors AIF fick brytas tillfälligt sedan spelare hamnat i slagsmål med publiken, rapporterar Gefle Dagblad.

– Det var farligt att spela, säger Hofors tränare Jimmy Björtoft till tidningen.

Det var i fredagens derbymöte mellan Torsåker och Hofors AIF som tumultet uppstod.

Gefle Dagblad skriver att matchen spårade ur efter att Torsåker gjort 3–2 i andra halvlek. I samband med ett inkast på ena långsidan hamnade Hofors Michael Broberg ”i handgemäng” med delar av hemmapubliken.

”Blev upprörd”

Enligt Gefle Dagblad föranleddes bråket av att en åskådare petade undan bollen för Broberg innan inkastet. Spelaren svarade med att knuffa bort supportern – innan flera personer (både publik och spelare) gav sig in i vad som ebbade ut i ett slagsmål.

Matchen avbröts tillfälligt och Broberg fick rött kort.

Hofors tränare Jimmy Björtoft gick ut på planen i samband med tumultet.

– Jag blev förstås upprörd och gick fram till domaren och frågade vad som hände, om han skulle bryta matchen. Det var inte säkert att spela med publiken som började slåss med våra spelare, säger Björtoft till Gefle Dagblad.

Han berättar att domaren beordrade publiken att lämna.

”Försökte bara skydda sig”

– Det var farligt att spela. Nu får man tydligen bråka med publiken, men jag kan tycka att Jeppsson (domaren) borde haft mer känsla. Vår spelare försökte ju bara skydda sig. Han blev rädd när han blev attackerad bakifrån av en i publiken, säger Björtoft.

Innan matchen tändes flera bengaliska eldar. På fredagskvällen var det enligt Gefle Dagblad oklart hur klubbarna kommer straffas för pyrotekniken och bråket.

– Vi får först och främst se vad domaren skriver i sin rapport, men det var inte bra detta. Inte alls, säger Anders Nordén från Gestriklands Fotbollförbund till tidningen.

Torsåker vann matchen med 4–2.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll