”Kommer alltid kännas konstigt att vara ensam offentligt”

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Foto: Vincent Thian / TT / NTB Scanpix

SPORTBLADET

För 18 månader sedan attackerades Petra Kvitova med kniv av en okänd man i sitt hem.

Först nu har en huvudmisstänkt gripits och häktats – till tennisstjärnans stora glädje.

– Men jag känner fortfarande inte den där känslan av lättnad, för det är inte slut än, säger världsåttan.

Det var i december 2016 som den tvåfaldiga Wimbledon-mästaren Petra Kvitova attackerades med kniv i sitt eget hem av en man som utgav sig för att vara en hantverkare.

Tjeckiskan skadade sin vänstra hand så allvarligt att hon tvingades till en fyra timmar lång operation och sex månaders frånvaro från tennisen.

– Jag är skakad men har tur som lever, skrev hon på Facebook efter händelsen.

Trots flera tips från allmänheten la tjeckisk polis ned utredningen i slutet på förra året då det inte gick att identifiera gärningsmannen. Men i går kom rapporter från tjeckiska medier att utredningen har återupptagits och att en misstänkt har häktats.

En välkommen vändning för Kvitova som laddar inför Franska Öppna i Paris.

– Självklart var det underbara nyheter när jag fick höra om det, säger 28-åringen enligt The Telegraph.

”Inte slut än”

– Det är jättebra att han är häktad. Men som mest lycklig kommer jag vara först när den här historien har fått ett slut, när allt är avklarat.

Kvitova förklarar att det givetvis inte bara var en fysisk återhämtning som följde efter överfallet – utan även psykisk.

– Självklart kommer det alltid kännas lite konstigt när jag befinner mig ensam någonstans på en offentlig plats, men det här gör nog att det kommer kännas lite lättare.

– Men jag känner fortfarande inte den där känslan av lättnad, för det är inte slut än. Så jag känner fortfarande likadant som förut.

Kvitova var elva i världen vid attackens tidpunkt och sjönk därefter ned som nummer 29.

Tjeckiskan har dok stått för en stark comeback och är inför söndagens inledningsmatch i Franska Öppna tillbaka på topp tio-listan som världsåtta.

Publicerad:

LÄS VIDARE