Svenska superåk – jagar pallplats inför VM

Av: Emilia Cederholm

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Giovanni Auletta / TT

En vecka kvar till VM-slalomen i Åre.

Då visar svenskorna mycket lovande form.

Anna Swenn-Larsson ligger trea och Frida Hansdotter fyra efter det första åket i slovenska Maribor.

Anna Swenn-Larsson jagar fortfarande säsongens första pallplats, och den andra totalt i karriären. Hon trodde att hon hade tagit den när hon kom ner som trea i Flachau i början av januari, men efter att tävlingsledningen upptäckt en grensling diskades Swenn-Larsson.

Nu har den svenska 27-åringen ett gyllene läge för revansch. Hon ligger efter det första åket trea, 1,09 sekunder efter ledande Mikaela Shiffrin, och endast nio hundradelar från Petra Vlhova som ligger tvåa.

– Det är superbra jag trodde inte jag skulle ligga så bra. Trea är ju helt sjukt bra det kändes som jag skulle kunna gå på hårdare men det känns lätt att åka just nu så det är jättekul, säger Anna Swenn-Larsson i SVT.

”Allt kan hända”

Frida Hansdotter hade också ett bra åk men efter en liten miss i nedre delen av backen tappade den olympiska mästaren och ligger fyra, 1,57 sekunder efter.

Lördagens slalomtävling i Maribor är den sista innan VM på hemmaplan i Åre och svenskorna hoppas kunna ladda upp med en pallplats.

– Jag ska bara försöka fokusera på mitt och min åkning, allt kan hända i ett andraåk, säger Anna Swenn-Larsson.

– Det är kul att rejsa och jag tror det blir en riktig fajt i andra åket. Jag har bra åkning i mig, men jag skulle vilja växla upp lite till, säger Frida Hansdotter.

Vidare till andra åket gick även Emelie Wikström, 16, Charlotta Säfvenberg, 21, Magdalena Fjällström, 26 och Ylva Stålnacke, 28.

Andra åket startar kl 13.00.

LÄS MER: Vinterstudion 2018/2019 - stor guide med alla tider

LÄS MER: Alpina världscupen – guide med alla tävlingar

LÄS MER: Allt om skidor – allt du behöver veta om säsongen 2018/2019

Publicerad:

LÄS VIDARE