V75

Daniel Berglund har spelat in 63 miljoner

46-åringen gör succé på andelsspelen

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: ATG Play
Daniel Berglund

Daniel Berglund, 46, har spelat in över 60 miljoner kronor på trav – på tre år.

I lördags spelade han in 2,5 miljoner kronor på V75 – i särklass mest i landet.

– Jättekul så klart, säger han.

Daniel Berglund har länge varit en av landets mest uppskattade travexperter och han skriver bland annat V86- och V75-krönikor varje vecka hos Travnet, som är ett måste att läsa för många travspelare.

Sedan tre år tillbaka så gör han också andelsspel via ATG Tillsammans och där har han lyckats väl, milt uttryck.

Daniel Berglund har spelat in 63,5 miljoner kronor till sina andelsköpare – på tre år.

I lördags satte han 7 rätt på V75 och spelade in 1,4 miljoner kronor, i särklass mest i Sverige den aktuella V75-dagen.

”Många som gratulerar”

Daniel Berglund har firat stora framgångar på sina andelsspel tidigare, bland annat spelade han in 17,6 miljoner kronor en septemberlördag på Jägersro 2016 – och ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog har gjort ett tv-reportage om framgångarna. I lördags var det alltså dags igen.

– Jättekul så klart, och som alltid när man vinner tillsammans så är det många reaktioner och glada tillrop. Det är många som gratulerar, säger Daniel Berglund.

Tio personer hade köpt in sig för 1 386 kronor i Berglunds system på V75 i lördags och de fick 140 000 kronor tillbaka.

– Det var ett unikt system som bara lämnas in en gång, berättar han.

Daniel Berglund gör ett par V75-system varje lördag, och plockade hem fina pengar på 6 rätt på två av de andra V75-systemen. Ett system betalade tillbaka nästan en miljon kronor, ett annat 100 000 kronor.

– Det systemet som spelade in knappt en miljon kronor kostar 180 kronor per andel och de fick tillbaka 2 500 kronor, vilket många av dom är jätteglada för. De som köper in sig på det systemet är sådana som inte spelar så jättehårt.

”Var lite pottläge”

Vad var nyckeln till framgångarna i lördags?

– Själva huvudgrejen den här gången var att jag inte villa spika Illuminati i den första V75-avdelningen, och den hade jag garderat överallt. Jag tyckte han var för stor favorit från ett krångligt utgångsläge helt enkelt, säger Daniel Berglund och fortsätter:
– Och nyckeln var att jag fick med skrällen Legend Brodde på tre hästar efter en bra värmning och en kusk i Carl Johan Jepson som jag skrev om i krönikan, jag tycker han är ruskigt vass.

Bästa spiken i omgången tyckte Berglund att The Real Star var, även den körd av Carl Johan Jepson.

– Jag byggde de flesta V75-lappar på The Real Star. På den vinnande V75-lappen spikade jag också Global Trust, jag hade inte tänkt att spika den från början men när Uppohoppa blev struken så tyckte jag det inte var så mycket kvar att slå för Global Trust.

1,4 miljoner kronor på ett V75-system, en knapp miljon på ett annat, och 100 000 kronor på det tredje. Men faktum är att det kunnat blivit betydligt mer än så.

– Det kändes som jag hade kunnat tagit hela potten, det var lite pottläge i V75-4 där favoriten Ritz Guiness vann, både tvåan och trean i mål som är spelade till fyra respektive två spelprocent hade jag med på systemet. Sedan var det också surt på mitt minsta system där vi fick 6 rätt och sprack på åtta hästar i V75-2 och där vinnande Kiss My Lips H.C. var förstareserv, säger Daniel Berglund.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav