Scott knäskadad – missar flera veckor

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Brynäs har drabbats av ett blytungt besked.

Enligt Sportbladets uppgifter har stjärncentern Greg Scott drabbats av en ny knäskada och blir borta åtminstone fram till jul.

Under den här perioden ska Brynäs spela åtta matcher.

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Det var i slutsekunderna i matchen mot Färjestad som olyckan var framme. Brynäs hade tagit ut målvakten och Greg Scott skulle direktskjuta för en kvittering. Men han kom fel och skadade knäet. 

Scott har undersökts mer noggrant i början av veckan och det står nu klart att det inte blir något spel före jul. Det kan även handla om längre konvalescens. 

Extra tungt för Brynäs som nu ligger sist i den haltande tabellen och har ett väldigt tätt spelschema i december. 

Bara fram till den 19 december ska Gävlelaget spela åtta matcher. 

Greg Scott skadade knäet även inför premiären, något som gjorde att han missade de sex inledande matcherna. Nu tvingas den skicklige kanadensaren till ytterligare ett långt uppehåll.

På de tio matcher Scott har hunnit spela har han svarat för nio poäng (3+6), vilket gör honom till Brynäs bästa poängplockare under den perioden.

När det gäller det övriga skade- och sjukdomsläget blir John Persson borta ytterligare en tid, medan både Tomi Salinen och Adam Pettersson är redo för comeback. Även målvakten Viktor Andrén är tillbaka i träning.

Texten uppdateras.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN