PL:s mardröm – fler klubbar motsätter sig ”Project Restart”

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Daniel Levy, Tottenham.
Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN
Daniel Levy, Tottenham.

Trots grönt ljus från regeringshåll pratar Premier League för första gången om att skrota säsongen.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Inledningsvis var det bara de sex klubbarna i botten av tabellen som ville skrota resten av säsongen. Under gårdagens ”Project Restart”-möte var plötsligt 12 av 20 klubbar emot förslaget att spela matcher på neutral plan. Vilket riskerar att sätta käppar i hjulen för Premier League, trots grönt ljus från regeringshåll.

Enligt Mirror ska en av de största motståndarna till särskilt utvalda arenor ha varit Tottenhams Daniel Levy. Liverpool känner sig ”förolämpade” att deras supportrar inte skulle vara kapabla nog att följa riktlinjerna trots spel på ett stängt Anfield. Chelsea och Arsenal ska inte heller vara sugna på att lämna sina respektive arenor.

Premier Leagues VD Richard Masters medgav att de under gårdagen aktivt pratade om att lägga ner säsongen för första gången sedan coronaviruset fick fäste. Enligt Mirror kan detta vara en varning till klubbarna att sälla sig i ledet och acceptera åtgärder som exempelvis neutrala planer. Om de nu vill ha sina tv-pengar.

DAGENS BAKSLAG

Övertagandet av Newcastle lär dröja sedan nya bevis som stödjer anklagelserna mot Saudiarabien ska ha lämnats över till Premier League. Enligt Daily Mail pekar dokumenten på att det finns en koppling mellan den saudiska regimen och piratsända matcher (något om mänskliga rättigheter nämns ej..).

Den nuvarande ägaren Mike Ashley ska vara mäkta upprörd över att affären drar ut på tiden och hade räknat med att ha sina 300 miljoner pund på kontot vid det här laget. ”Project Restart” har också del i att han snällt får vänta på pengarna.

Foto: Manu Fernandez / TT NYHETSBYRÅN
Laporta.

DAGENS FLIRT

Joan Laporta vill återförenas med Pep Guardiola i Barcelona nästa sommar om han blir president. Laporta, som styrde när Guardiola anställdes 2008, deklarerade under gårdagskvällen att han ställer upp i det kommande klubbvalet. Manchester City-tränarens kontrakt löper ut nästa säsong och få tror att han kommer förlänga det.

DAGENS GRÖNA LJUS

Liverpool har fått tillåtelse att fortsätta bygget av klubbens nya träningsanläggning. Det är dock oklart om projektet kommer stå färdigt i år. Anläggningen, som kostar över en halv miljard kronor att fullborda, sattes på paus då en två månader lång lockdown inleddes i Storbritannien.

Publicerad:

LÄS VIDARE