Drog in 2,1 miljoner kr till paralympierna

Ordföranden: Det betyder jättemycket för oss

Av: Trav365

Publicerad:
ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth och Åsa Llinares Norlin, ordförande i Sveriges Paralympiska Kommitté.
Foto: JOCKUM SOMMER
ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth och Åsa Llinares Norlin, ordförande i Sveriges Paralympiska Kommitté.

Över två miljoner kronor till landets paralympier.

Det blev resultatet av premiärupplagan av Paralympiatravet.

– Samarbetet med ATG betyder jättemycket för oss. Att det blev en rekordstor check är väldigt välkommet, säger Åsa Llinares Norlin, ordförande i Sveriges Paralympiska Kommitté.

Tidigare Olympiatravet går sedan i år under parollen Paralympiatravet.

Det innebär att nya idrottsutövare får ta del av spelöverskottet från ATG.

På fredagen delades checken ut på taket av Hästsportens Hus vid Solvalla.

Det normala förfarandet är naturligtvis att dela ut pengarna i samband med loppet, som avgjordes på Åby på lördagen, men i coronatider är inget normalt och enbart utövarna själva får vistas på tävlingsbanorna.

– I tider som dessa, när många har det tufft i Sverige och världen, är det extra viktigt att hålla fast vid sina drömmar och mål. Därför känns det extra bra att kunna dela ut en check som i år är rekordstor till Sveriges paralympier och förhoppningsvis kan hjälpa dem att nå sina drömmar och mål i Tokyo nästa år, sade ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth sedan han räckt över summan på 2 184 330 kronor.

”Ett år av förberedelser”

En summa som enligt Åsa Llinares Norlin kommer att hjälpa många av landets paralymier i sin satsning det kommande året.

– Samarbetet med ATG betyder jättemycket för oss. Det ger oss en möjlighet att hjälpa våra paralympier med de förberedelser de behöver för att kunna lyckas. Det betyder extra mycket i år, när Paralympics blev framflyttat ett år, vilket kräver ytterligare ett år av förberedelser. Så att det blev en rekordstor check är väldigt välkommet, säger Åsa Llinares Norlin.

Själva Paralympiatravet gick till Finland, tränaren Katja Melkko, kusken Jorma Kontio och framförallt Elian Web som dominerade tillställningen från start till mål.

KANAL75

Publicerad:

LÄS VIDARE