Gav England segern efter pensionerade målvaktens storspel

Rörande bilder på Chelseastjärnan efter slutsignal

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Chelseastjärnan Fran Kirby bröt ihop i tårar efter Englands avancemang till åttondelsfinal och stöttades av Phil Neville.

Förbundskaptenen förklarade sedan bilderna.

– Det var Frans mammas födelsedag i dag. Hon dog när hon var ung, säger Neville till TalkSport.

Argentina tog överraskande poäng efter att ha nollat Japan i premiären och även mot England ställde laget till problem.

Målvakten Vanina Correa stod nämligen emot allt inledningsvis.

35-åringen var med i Argentinas VM-trupp 2003, men fick aldrig spela då. I stället gjorde hon sin VM-debut i Kina fyra år senare.

Foto: Lynne Cameron for The FA/REX

Räddade straffen

När Argentina missade mästerskapet 2011 trodde målvakten att hon gjort sitt sista. Året efter födde hon nämligen tvillingar och la målvaktshandskarna på hyllan. Fram till 2017 spelade hon enbart bara fotboll med sina kompisar, men när Correa och Argentinas förbundskapten Carlos Borello träffades av en slump 2017 övertalade han henne att fortsätta.

Sedan dess har Correa vaktat Argentinas mål – och mot England var det hon som räddade Nikita Parris straff i den 27:e minuten. Correa stod för fler viktiga räddningar i den första halvleken, men i den 61:a minuten kunde hon inte stå emot längre.

Jodie Taylor lyckades äntligen spräcka Englands nolla, men fler mål än så lyckades favoriten inte få in. Det räckte dock för att ge England en plats i åttondelsfinal.

Kirby i tårar

Efter avancemanget bröt Chelsea-stjärnan Fran Kirby, 25, ihop i tårar och fick stöd av Phil Neville. Kirbys mamma Denise gick hastigt bort efter en hjärnblödning för elva år sedan och hade sin födelsedag i dag.

– Det var svårt i dag. Jag sa till henne (Kirby) att ’din mamma tittar ner och är stolt’, säger Neville till TalkSport och fortsätter:

– Vi är en familj, när hon gråter, gråter vi.

Efter matchen hyllades Kirby för sin insats av Chelseatränaren Emma Hayes.

– Det kunde ha varit svårt för henne. Hon hanterade det superbt. Hon växte av självförtroende och jag är glad att Phil Neville behöll henne på planen, säger hon i BBC Radio.  

Foto: Marc Atkins / Getty Images Europe
Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM