Isak målskytt – mot Barcelona

Landslagssvensken till Sportbladet: ”Mitt största mål i karriären”

avAndreas Käck, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Första starten på över en månad – då blev Alexander Isak, 20, målskytt direkt.

Mot självaste Barcelona.

– En otrolig känsla. Mitt största mål i karriären, säger han till Sportbladet.

Svenskens mål kom i den 63:e minuten och betydde 2-2. Han höll sig framme på en målvaktsretur och kunde retfullt enkelt placera in kvitteringen.

– Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle, konstaterar han.

Det var Isaks första mål i Real Sociedad-tröjan sedan den 27 september och hans tredje ligamål totalt den här säsongen.

– Klart det blir en boost för en själv och för självförtroendet när man får göra mål. Det är viktigt. Att sedan göra det i ett sådant här toppmöte har ju också sina pluspoäng. Det kändes otroligt bra.

Ditt största mål i karriären?

– Absolut. Det var en otrolig känsla att få göra mål mot Barcelona liksom. Det blir ju mitt största mål i karriären om man ser det så.

Fjärde svensken

Isak är den blott fjärde svensken som gjort mål på Barcelona i La Liga, tillsammans med Henry ”Garvis” Carlsson (Atlético Madrid), Tobias Grahn (Gimnàstic de Tarragona) och John Guidetti (Celta Vigo och Alavés).

Efter målet blev Isak utbytt – och fick stående ovationer av hemmafansen.

– Det var självklart jättekul att spela från start. Jag har ändå varit på bänken i många matcher nu, så att få starta i dag betydde mycket. Det här är ju en match man verkligen vill spela. En av de roligaste matcherna. Så absolut viktigt för självförtroende, säger Isak.

”Klart godkänt”

Matchen slutade 2–2. Barça toppar just nu tabellen, Real Sociedad ligger fyra och visar återigen att de har kvalitet nog för att störa de allra största lagen i La Liga.

– Vi fick den här matchen dit vi ville och lyckades göra ledningsmålet. Sen vet vi också hur bra Barça är; gör man några små misstag så blir man straffad och lite så var det på deras 1-1-mål. Starkt av oss att komma tillbaka mot just Barcelona. Vi har också bud på att vinna matchen så det känns lite surt att vi inte får in det där sista målet, men annars: Klart godkänt. Vi är ganska nöjda med en poäng, säger Isak till Sportbladet.

Foto: CMORE
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM