Helsingborgs ilska: ”Inget förtroende överhuvudtaget”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:

Helsingborgs klubbdirektör Joel Sandborg rasar mot Svenska Fotbollförbundet.

Under måndagen har också ledamöterna i tävlingskommittén polisanmälts.

– Just nu har vi inget förtroende överhuvudtaget, säger Joel Sandborg till Helsingborgs Dagblad.

Hemmamatchen mot Djurgården spelades efter att fyra Helsingborgspelare insjuknat i covid-19.

Trots hemställan till Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté om att flytta matchen, samt avrådan från både förbundets egen medicinska kommitté och Smittskydd Skåne blev det match.

Joel Sandborg tycker inte att kommittén har tagit ansvar för spelarnas hälsa.

– Vi var överens långt tidigare innan säsongen började om att om vi får smittade spelare ska vi göra vårt yttersta för att alla matcher ska spelas. Det här handlade inte om att vi var rädda att inte kunna ställa ett lag på banan för det visste vi redan tidigt att vi kunde, men det kommer till en gräns där vi måste lyssna på expertisen, säger Joel Sandborg till lokaltidningen.

Joel Sandborg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Joel Sandborg.

”Får inte ens svar”

Helsingborgs klubbdirektör är kritisk till hur tävlingskommittén har hanterat situationen.

– Vi får inte ens svar av dem när vi begär att få ta del av deras motivering eller yttrande från andra parter för att se hur resonemanget har gått. Vi står fortfarande extremt frågande till hur man kan välja att ta det här beslutet, definitivt när man fått rådet av sin egen medicinska kommitté att inte spela matchen, säger Joel Sandborg.

Sent på söndagskvällen beslutade också svenska fotbollslandslaget att återkalla uttagningen av Martin Olsson på grund av infektionsläget i Helsingborg.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Polisanmäls av politiker

Samtidigt rapporterar Helsingborgs Dagblad att före detta kommunpolitikern Stig Andersson har polisanmält Svenska Fotbollförbundets tävlingskommitté.

– Jag blev så fruktansvärt upprörd, Helsingborgs spelare var redan utsatta för den här smittan men jag tänker på Djurgårdens trupp, domarna och funktionärerna. Vad händer om de för smittan vidare till en anhörig, som avlider. Det är den största skandal som hänt i fotbolls-Sverige de senaste åren, säger Stig Andersson.

Helsingborg vann med 3–1 mot Djurgården, spelarna har nu fått några dagars ledighet.

Senare i veckan kommer samtliga att åter testas för covid-19, till provsvaren har kommit är klubben fortsatt belagd med förbud att bedriva fotbollsverksamhet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.