Franz Ferdinand-trummis skadad av "ful konst"

avTT

Publicerad:

Paul Thomson, trummis i Franz Ferdinand, har tvingats lämna indiebandets pågående turné efter att ha fått fingret krossat – av fallande konst.

"Tavlan var verkligen riktigt ful", skriver sångaren Alex Kapranos.

Foto: Paul R. Giunta / TT NYHETSBYRÅN
Bandet Franz Ferdinand.

Olyckan var framme när bandet väntade i lobbyn till ett hotell i Casablanca i Marocko. Enligt ett uttalande från bandets officiella Twitter-konto ramlade "ett fult konstverk" ner från väggen och landade på Thomsons finger.

"Benet har splittrats till små flisor och han kan inte hålla i en trumstock utan att känna intensiv smärta", skriver bandet.

Paul Thomson ersätts av Mike Evans under återstoden av turnén – som bland annat ska besöka Frankrike, Turkiet och Italien, enligt NME.

Bandets sångare Alex Kapranos skämtade senare på Twitter att konstverket verkligen var riktigt anskrämligt. Och basisten Bob Hardy skyllde hela fadäsen på den marockanska kungafamiljen.

"Det här hade aldrig hänt om vi inte hade varit tvungna att vänta så länge i lobbyn, och vi blev tvungna att vänta så länge i lobbyn för att den marockanska kungafamiljen hade tagit våra rum, som vi bokat flera månader tidigare", skriver Bob Hardy.

Det skotska indierockbandet Franz Ferdinand släppte sitt självbetitlade debutalbum 2004 och den senaste skivan "Always ascending" kom förra året.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Musik

Rock

Casablanca