Marcus Erssons operation flyttad: Positivt

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:

Det blev ingen operation för den ögonskadade Brynäsbacken Marcus Ersson i torsdags.

Det är ett positivt besked.

– Ögat har läkt lite, säger 22-åringen.

I torsdags var Marcus Ersson inställd på operation. Efter två smärre ingrepp på vänsterögat var han på Akademiska Sjukhuset i Uppsala för att få näthinna, lins och glaskropp ordnade och förhoppningsvis delar av synen tillbaka.

Men 22-åringen kommer att behöva vänta minst två veckor till.

– Det var av positiva skäl, att det hade läkt. Trycket har stigit lite i ögat. Det blir samma operation, men om inte trycket i ögat stiger på egen hand så gör man det större på annat sätt. Då sprutar man in silikonvätska, säger han.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Skedde mot Djurgården

Så du är glad över beskedet?

– Ja, det är klart. Man får se det positivt. Hade det varit helt stilla och kroppen inte gjort något så vore det sämre. Det här tar sin lilla tid men är på väg åt rätt håll.

Skadan uppkom mot Djurgården första februari, då en motståndarskena oturligt flög upp i backens ansikte. Smärtan och svullnaden har lagt sig sedan dess, men synen återvänder inte av sig själv.

– Jag ser vissa rörelser och ljus. Utan näthinna får man inte direkt bilder heller, men ibland är det lite bättre och ibland lite sämre, säger Ersson.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Siktar på spel i vinter

Är du nervös för operationen?

– Ja, det är klart. Jag har gått och väntat ett tag så det ska bli skönt på ett sätt att få klarhet i hur vardagen ska bli.

Hänger din framtida satsning på hur operationen går?

– Vem som helst kan räkna ut att det är så jävla mycket lättare att spela med två ögon än med ett. Så operationen spelar roll, men den avgör inte om att jag ska komma tillbaka. Det ska jag.

Så redan nästa säsong är du med igen?

– Det har jag haft tankarna på hela tiden. Det har inte ändrats.

Publicerad:

LÄS VIDARE