Sarah Sjöström snabbast i försöken på 100 fritt

avFilip Durefelt, Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

BUDAPEST. För Sarah Sjöström är det ovanligt med två dagars vila mitt under ett mästerskap.

Men i återkomsten till bassängen var allt som vanligt: 23-åringen hade fältets bästa tid i försöken på 100 meter frisim.

– Jag är taggad på att börja tävla igen, säger hon.

I måndags vann Sarah Sjöström VM-guld på paradgrenen 100 meter fjäril, ett guld som gjorde henne historisk då hon blev första kvinna att vinna fyra VM-guld på samma distans.

I dag var svenskan tillbaka i bassängen i Budapest och försöken på 100 meter frisim. Hon var i ledning under hela sitt lopp och simmade kontrollerat i mål på 53,01, 17 hundradelar snabbare än den näst snabbaste, 17-åriga kanadensiskan Penny Oleksiak.

I den mixade zonen är Sarah Sjöström ännu snabbare än hon var i bassängen. Hon pratar fort och är ivrig att få bada av och fokusera på kvällens semifinal

Två lediga dagar

– Jag har farten med mig automatiskt första 50, det går av sig själv. Det är ingen idé att släppa på den farten jag får med mig. Jag kör på. Sedan är det andra femtio jag får jobba för, säger hon.

Tidigare mästerskap har hon simmat 200 meter frisim, vilket har gjort att schemat varit späckat. Att hon nu avstår distansen har medfört att tisdag och onsdag var tävlingslediga för henne.

Men om det skulle ha gjort henne rostig på något vis?

– Nej. Det känns bra. Jag känner mig jättebra efter två dagar, säger hon.

Coleman och Persson också till semi

Michele Coleman slutade fyra i sitt försöktsheat på 54,23 och är också vidare till semifinal med 13:e bästa tid.

På 200 meter bröstsim simmade Erik Persson in på en elfte bästa tid med 2.10,21, något som gör även honom semifinalklar.

Första semifinalen på 100 meter fritt avgörs 17.41 i eftermiddag medan 200 meter bröst-semifinalerna startar 18.14. Allting sänds i SVT1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM