Robin Bengtssons logemanöver inför kvällens semifinal

Så laddar han inför Eurovision i Kiev i kväll

avAndreas Hansson

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
I kväll gäller det för Robin Bengtsson.

KIEV. I kväll gäller det.

Inför den första semifinalen laddade Robin Bengtsson med sina svenska fans – och med en minikamp mot Spanien i sin egen loge.

– Det känns bra inför i kväll, det ska bli så jäkla roligt, säger han.

Det är bara timmar kvar tills förhandstippade Robin Bengtssons öde inför lördagens final i Eurovision song contest avgörs.

– Det känns bra inför i kväll, det ska bli så jäkla roligt, säger han.

Innan han tog bussen till arenan för eftermiddagsrepet mötte han de svenska fansen på artisthotellet i centrala Kiev. Han sjöng ihop med dem, poserade för fanbilder och tog emot en blågul tröja.

– Det var värsta peppen att träffa alla supportrar och få sin egen landslagströja, det är skithärligt.

Möter Spanien i logen

Eftermiddagsrepet pågår mellan 15 och 17 vilket ger några timmar för uppladdning innan tv-sändningen vid 21, svensk tid. Då har han en annan fajt att avgöra – framför tv:n i sitt eget rum i arenan.

– Jag har faktiskt ett Playstation i logen, så vi ska köra Fifa mot Spanien. I går körde vi NHL mot Finland, jag förlorade med 2–0, säger han.

Manövern innan framträdandet

Vid repet inför den viktiga jurybedömningen i går fallerade Robin Bengtssons ljudinställningar, vilket gjorde att hans öron bombades med hög volym på medhörningen i sina öronsnäckor. Efter det svenska teamets krav sjöng han igenom låten igen och justerade inställningarna. Under framförandet för Europas jurygrupper flöt allt sedan på felfritt.

– Det gick så bra, halva semin avgjordes ju där och vi hade så sjukt bra flyt med allt, jag är verkligen jättepeppad inför i kväll.

Under eftermiddagsrepet hackade sedan tekniken bakom hans rullband på scenen, så att han fick framföra numret igen. Inför kvällen räknar han dock med succé.

Vad är det sista du gör innan du framträder för Europa?

– Jag brukar köra första frasen i låten typ tio gånger i rad så att den sitter helt hundra.

ARTIKELN HANDLAR OM