AKB:s ord till Robin Bengtsson innan tv-showen

Stöttar svenska hoppet i arenan i kväll

avAndreas Hansson

1 av 5 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Anna Kinberg Batra på plats i Kiev.

KIEV. I kväll ställer sig Robin Bengtsson på scen inför hela Europa.

Med bland supportrarna i arenan finns Anna Kinberg Batra som peppade svensken innan showen.

– Han måste ju gå vidare, allt annat vore djup orättvist, säger hon och ler.

M-ledaren Anna Kinberg Batra är schlagerfantast ut i fingerspetsarna.

Efter sin arbetsdag i Stockholm flög hon därför till Kiev, där hon också kommer träffa presidenten och regeringen för att prata om betydligt allvarligare frågor.

– Det finns väldigt mycket att tala allvar om, här är det krig i Europa där folk dör nästan dagligen. Det är viktigt för oss att visa vårt stöd. Sedan är det självklart roligt att passa på att komma hit eftersom Ukraina vann i Sverige förra året, och få tillfälle att heja på Robin Bengtsson i semifinalen.

”Orättvist om han inte går vidare”

I morgon kommer hon ägna sig åt politiken, men i kväll finns hon på plats i arenan för att stötta Robin Bengtsson.

– Jag kommer heja och skrika lite grann och vara lite pirrig och nervös. Han måste ju gå vidare, allt annat vore djup orättvist, säger hon och ler.

Några timmar innan sändningen visades hon runt bakom kulisserna, träffade Christer Björkman, flera av de runt 80 svenskar som jobbar med produktionen – och naturligtvis Robin Bengtsson.

– ”Lycka till” var mitt huvudbudskap till honom, jag tycker han har gjort ett jätteproffsigt nummer. Han verkade cool och taggad men ändå avspänd inför i kväll, jag hoppas att det går jättebra.

Kommer somna efteråt

Vad gör du efter semin i kväll?

– Somnar tror jag. Jag har inte nöjesbranschens tempo i kroppen. Jag gick upp vid sex i morse, jobbade i Stockholm och åkte sedan hit på eftermiddagen. Det blir en lång kväll, sedan somnar jag nog, säger hon.

Stefan Löfven kommer inte hit under veckan, borde han det?

– Det måste han bestämma själv, han har många olika saker att tänka på. Jag tycker att det är roligt att få möjlighet att komma hit den här veckan, jag är barnsligt förtjust i Melodifestivalen och Eurovision så jag har valt tajmingen med omsorg.

Har du David med dig?

– Nej, tyvärr inte. Vi har ju barn också så någon måste vara hemma.