Billborn: ”Det är olyckligt som fan”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Dennis Widgren är klart bättre än sitt rykte.

Det menar Stefan Billborn som är ledsen över att vänsterbacken blivit något av en hackkyckling.

– Det är olyckligt som fan, säger Hammarbys tränare.

Mohanad Jeahze har rekordsnabbt blivit en publikfavorit i Hammarby. Den nye vänsterbacken från Mjällby petade Dennis Widgren och stod för en mängd fina insatser innan han skadade sig i derbyt mot Djurgården.

Därmed lär Widgren få chansen från start i söndagens match mot Mjällby. 26-åringen hade ett fint debutår i Hammarby 2019 men har haft det klart tuffare under den här säsongen med flera matchavgörande misstag.

”Det fastnar på näthinnan”

Han har kanske inte blivit en hackkyckling bland supportrarna men fått mycket kritik. Hur ser du på det?

– Det är olyckligt. Men det har blivit så med Dennis. Han har gjort självmål och varit inblandad i straff emot oss. Och så den här frisparken i slutet av derbyt mot Djurgården. Normalt sett leder ju inte en sån frispark till någonting, och då tänker man inte på det, men nu fastnar de här avgörande situationerna på näthinnan.

Billborn lider med sin spelare som han anser är klart bättre än sitt rykte.

– Faktum är att Dennis rent defensivt varit en av de bästa spelarna i hela allsvenskan. Statistiskt är han topp, topp, topp i defensiva aktioner, antal brutna passningar och blockade skott. Men det är svårt när man gör 98 av 100 saker rätt, eller ännu fler, och så rakar man till slut in bollen i eget mål. Det är jävligt tungt för honom.

”Olyckligt som fan”

För Hammarbys tränare är det givet att Widgren håller hög klass.

– Det här är olyckligt som fan. Att det blivit kaka på kaka för honom. Han ska veta att han är en jävligt bra fotbollsspelare med enorma kvaliteter i sitt passningsspel. Det är klart att sånt här sätter sig i huvudet, men han är en bra gubbe, säger Billborn och avslutar:

– Han är ju en av de här smarta personerna som inte har sociala medier över huvud taget, annars hade ju det varit döden för honom alltså.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.