”Det säger mycket om matchen”

Hörnorna avgjorde när Sandviken vände mot serieledaren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

SPORTBLADET

Sandviken fortsätter att imponera.

I den andra halvleken mot serieledande Villa Lidköping tog man över totalt.

– Nu är man nöjd, säger Saik-tränaren Joacim Forslund efter vändningen.

Se alla mål från elitserien i bandy här!


Villa Lidköping hade matchen under kontroll och gick till halvtid med en 2–1-ledning. Men efter en stark uppryckning i den andra halvleken vände Sandviken och vann till slut med 5–3.

– Nu är man nöjd vet du. Jag tyckte vi fick mycket utvisningar på oss i första så det blev lite oreda, men sista tio i första tycker jag att vi har, säger Sandvikens tränare Joacim Forslund i Sportbladet Play..

– Jag sa det till grabbarna ”det här kommer vi ta om vi är noggranna”.

Mot ett försvarsstarkt Villa var det hörnorna som blev nyckeln till segern. Tre av Sandvikens hörnor hittade in till nätmaskorna. Faktum är att ”Stålmännen” vann hörnstatistiken med 15–3 mot seriesuveränen.

– Det säger mycket om matchen. Och vi stör dem mycket, de tappar rätt så mycket boll. Så vi är nöjda. Det är roligt för grabbarna, säger Forslund.

– Det här tar vi med oss. Nu kan vi vinna över de här också.

”Under all kritik”

Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson var inte nöjd med sitt lags agerande under den andra halvleken och var inte blygsam i sin kritik mot sitt eget lag efter matchen.

– Saik vinner rättvist. Det är inga konstigheter, säger han i Sportbladet Play. Första 30 i andra halvlek är under all kritik från vår sida, utan att förta Saiks insats, de vinner helt rättvist.

– Vi vill inte vara med i spelet och vi flyr undan. Vi läser spelet ungefär som blinda emellanåt när vi själva och så vidare. Det är för dåligt helt enkelt.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE