Amanda Lind svarar Wikegård

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Niklas Wikegård kräver Amanda Linds avgång. 

Nu svarar kultur- och demokratiministern:

– Om Wikegård inte tycker att det osar idrott eller hälsa om mig, då får det stå för honom.

I ett hårt utspel i Sportbladet mot regeringen och idrottens makthavare kräver Niklas Wikegård bland annat Amanda Linds avgång.

”Hon kan bara packa ihop. Lämna sin post. Hon har inte klivit av stolen på flera månader. Hon har inte på något sätt satt sig in i elitklubbarnas vardag, då hade hon inte agerat på det här sättet”, säger C More-experten och hockeyprofilen. 

Något som får Amanda Lind att reagera: 

– För min del vet jag att mina dagar det senaste halvåret har handlat om att på alla sätt det är möjligt hantera pandemins konsekvenser. Jag har haft många möten med RF, enskilda klubbar, spelare, specialidrottsförbund, men också Folkhälsomyndigheten, för att hitta vägar framåt, skriver hon i ett uttalande via sin pressekreterare Josefin Sasse.

Niklas Wikegård tycker att den ökning från 50 till 500 åskådare som regeringen planerar att genomföra från den 15 oktober inte betyder någonting positivt för elitklubbarna. Han vill i stället se en procentuell höjning sett till arenans storlek och ser regeringens nya förslag mer som ett hån mot klubbarna.

Foto: BILDBYRÅN

Vill se en ny idrottsminister

Rent generellt tycker hockeyexperten att det har gjorts alldeles för lite under pandemin och att kultur- och demokratiministern Amanda Lind inte alls förstår hur vardagen ser ut bland landets elitklubbar. 

– Vi har nästan fördubblat idrottens statliga stöd i år, och i går presenterade vi förslag på ändringar i begränsningen av publik. Det förslaget är något som kommer göra stor skillnad för såväl bredd- som elitidrotten i Sverige. Arbetet fortsätter, pandemin är långt ifrån över, säger Lind.

Utöver sitt uppdrag som kultur- och demokratiminister har Amanda Lind också ”ansvar för idrottsfrågorna”. Något som får Wikegård att reagera: 

”Vi måste få in en idrottsminister som förstår hur idrotten fungerar på elitnivå och som driver de här frågorna hela tiden, en person det bara osar idrott och hälsa om”, säger han. 

– Om Wikegård inte tycker att det osar idrott eller hälsa om mig, då får det stå för honom, hälsar Amanda Lind, som avböjer att kommentera Wikegårds krav på hennes avgång. 


Laddar Live Upplevelse

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!