”Alla kommer pussa mina fötter”

avEmelie Fredriksson

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

C Mores expert Alexander Axén kritiserade Muamer Tankovic i matchen mot Sundsvall.

Nu slår Hammarbyspelaren tillbaka.

– När jag kommer upp i toppform kommer ingen säga ett ord. Till slut kommer alla börja pussa mina fötter, säger han till Expressen.

Muamer Tankovic lämnade nederländska AZ Alkmaar för Hammarby i somras och förväntningarna var stora.

Tankovic har fått ett stort förtroende i Stockholmsklubben men än så länge har det inte blivit några mål.

Inte så oväntat säger tycker han själv. För Expressen berättar 22-åringen bland att han inte har en försäsong bakom sig och att han inte spelat kontinuerligt i sitt holländska klubblag.

Fick hård kritik

När Hammarby mötte Sundsvall för en vecka sedan, och bara hade 1–1 i paus, var C Mores expert tuff i sin kritik mot Tankovic.

– Jag skulle vara ruggigt frustrerad som tränare med tanke på vad han är värvad som, vilken kapacitet han har och säkert vad han tjänar. Det här håller inte. Det är ju inte en höghastighetslöpning en enda gång. Det är som att han är på skolgården, att man är där motståndarna låter en vara. Han är uppsatt som forward och ska göra mål, men han är aldrig i straffområdet, sa han bland annat i sändningen.

”Ser chansen att trycka ner en”

Nu slår ”Mujo” tillbaka mot kritiken som han säger inte skadar honom. Han vet att förväntningarna är höga, men också hur hans fysiska status ser ut.

– När jag kommer upp i toppform kommer ingen säga ett ord. Till slut kommer alla börja pussa mina fötter. Det är så. Så fort man börjar göra mål kommer alla säga ”godmorgon” ”hej” och allt det här med pussar och kramar. Nu när det går svajigt ser alla chansen att trycka ner en. De kommer få se, alla kommer få smaka på sin egen kaka, säger 22-åringen till Expressen.