Mike Tyson inför comebacken: ”I’m back!”

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

53 år gammal och grått skägg.

Då ska Mike Tyson göra comeback.

– Jag ser en kille med samma snabbhet och samma kraft som en kille som är 21–22 år gammal, säger Tysons nya tränare Rafael Cordeiro.

15 år har gått sedan Mike Tyson, 53 – en världens bästa och mest kontroversiella boxare någonsin – avslutade sin proffskarriär.

Men på Instagram och Twitter har han nyligen publicerat videos där en otroligt vältränad Tyson sparrar för fullt med vad som är hans nya tränare Rafael Cordeiro.

Ett av klippen avslutas med att Tyson vänder sig mot kameran och säger ”I’m back!”

Och visst ska ”Iron Mike” göra comeback – för välgörenhet.

”Kan vinna ytterligare en titel”

Klippen blev snabbt virala succéer – med totalt över 30 miljoner visningar – och skapade chockvågor runt om i sociala medier-världen.

”Mike ser ut att kunna vinna ytterligare en titel”, kommenterar rapparen 50 Cent.

”Åh herregud, herre förbarma oss!!!! Det här var den sista fantastiska tungviktsmästaren!!!!! En gång till”, skriver programledaren Steve Harvey.

”Okej, jag antar att jag blir tvungen att stryka alla Mike Tyson-skämt i framtiden. Det är inte ens värt det”, skämtar komikern Martin Lawrence.

”Broder, du gör mig så taggad att jag skulle kunna springa genom en jävla vägg just nu. Mot gymmet”, skriver skådespelaren och wrestlingstjärnan Dwayne ”The Rock” Johnson.

”Såg mitt liv passera revy”

Den som i klippen får agerade slagpåse åt Tyson är hans nya tränare, Rafael Cordeiro, och han har inget annat än lovord att säga om sin nya adept.

– Jag ser en kille med samma snabbhet och samma kraft som en kille som är 21–22 år gammal, säger han i MMA-journalisten Ariel Helwanis podcast och fortsätter:

– Första gången jag fick ta emot hans högerkrok såg jag mitt liv passera revy framför mina ögon.

Tyson, även kallad ”The baddest man on the planet”, anser sig själv vara i sitt livs form och kommer göra comeback i boxningsringen för olika välgörenhetsprojekt.

Rykten börjar också spridas om att även hans proffskarriären kommer återupptas. Något som Cordeiro varken bekräftar eller förnekar.

– Jag vet inte. Men jag kan säga så här: om han vill göra något sådant i framtiden kommer han att vara redo för det – 100%.

Mike Tyson tänker göra comeback.
Foto: TT
Mike Tyson tänker göra comeback.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN