Mejla

Trav365

Jag tror faktiskt på allvar att han kan vinna

Casper Hedberg synar V75 – lopp för lopp • Åby lördagen den 8 augusti

Publicerad:
Uppdaterad:
Linda Sedström kör Casper Hedbergs jättevarning Duke of Mearas på V75 från Åby.
Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD
Linda Sedström kör Casper Hedbergs jättevarning Duke of Mearas på V75 från Åby.

Att Björn Goop vinner på V75 har aldrig någonsin överraskat.

Men numera handlar spelformen snarast om att välja rätt bland Goop-hästarna.

Vilka är säkra spikar och vilka är bara troliga vinnare?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


V75-1: Strong Pepper var jättebra senast. Four Guys Dream likaså. Pleasure For Cash visade äntligen att han är sådär bra som ryktet säger. Men vad gör väl det när Unoicsdue Gnafa’ är med i loppet och lottats till ett fint läge, ska köras barfota runt om och i en amerikansk sulky? Björn Goop och hans hästar måste ju, precis som i den där Rocky-filmen, vakna i ottan varje morgon, svepa några råa ägg och sen till tonerna av ”Eye of the Tiger” springa några intervaller upp och ner för de stora trapporna som leder till platån med utsikt över hela Kil (för någon sådan måste väl finnas?). Om inte hela stall Goop inleder dagarna så så förstår jag inte hur de når denna oerhörda framgång. De nätter Björn övernattar i Paris förläggs morgonritualen till Champs-Élysée. Gissningsvis. 

V75-2: Champ Lane försökte jag fälla senast, men istället la jag krokben för mig själv. Vis av denna lärdom tänker jag inte försöka bråka med Timo Nurmos derbyhopp (för det måste väl vara årets mål?). Men jag vågar samtidigt inte heller bråka med tysken Newport Beach. Kalla mig grå och tråkig som inte tar ställning. Jag kan ta det. Utmaningen denna V75-omgång ligger längre fram och det är där jag tänker spela ut mina trumfkort.

Tror faktiskt på allvar

V75-3: Ultion Face och Tabasco C.D. har ofta haft ”stolpe ut” och borde kunnat ha fler segrar i sina respektive karriärer. Inte heller har turen varit med dem i spårlottningen nu, men jag blir ändå inte förvånad om turen hinner vända för någon av dem innan lördag eftermiddag. Aramis Bar kan jag inte gå förbi. Har han gurglat sina morgonägg väl så kan han vara lika förkrossande bra nu som senast. Power ska också med för det han kan prestera när han är på topp duger i långt tuffare sammanhang än detta. 

V75-4: Efter strykning är det 14 tuffa ston till start och V75-procenten ser ut att bli hyfsat jämnt utsmetad över fem hästar. Det är ju mumma när man har en spik. Anthara Bi måste nog över miljonen intjänat innan hon börjar att stå ”rätt inne”. Vinner hon nu passerar hon den gränsen. Så spika henne nu för att hädanefter behandla henne mer varsamt. 

V75-5: Eftersom jag hittills - med kirurgisk precision - placerat ut blott åtta streck tillåter jag mig att inte ens försöka nysta i denna härvan. Jag streckar alla 12 hästarna och tror faktiskt på allvar att Duke Of Mearas, som nog blir minst spelad i fältet, inte har sämre chans än någon annan. Kolla in senaste loppet så förstår ni vad jag menar. Spår nio bakom startsnabba hästar på Åby med dubbla open stretch kan vara segerreceptet.

Har både form och läge

V75-6: Zap Di Girifalco har jag hyllat förr och gör det gärna igen. Men när han startar från spår åtta tillåter jag mig ändå en bredare gradering. Kanske är det helt i onödan.

V75-7: Åbys stora pris är en godbit. Cockstile har skrapat ihop till en storseger men 3000 meter är i längsta laget. Moni Viking har gjort en smått bisarr klassresa hos Björn Goop och ännu en framgång där skulle ju knappast överraska. Who’s Who är tillbaka nu och Handsome Brad har både form och läge.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75. [Extern länk]


Hedbergs tre bästa:

1. Unoicsdue Gnafa’ (V75–1, Åby)

Betyder ett-kryss-två på Italienska. Loppet känns heltäckt med honom som spik. 

2. Tabasco C.D. (V75–3, Åby)

Är tokskräll nummer ett. Han är grymt speedig och på Åby finns det dubbla open stretch.

3. Duke Of Mearas (V75–5, Åby)

Är tokskräll nummer två. Med marginal minst spelad i sitt lopp.

Hedbergs V75-system:

V75-1: 4 Unoicsdue Gnafa´ (12–1) 

V75-2: 7–6 (9–1) 

V75-3: 6–5–8–9 (11-4) 

V75-4: 9 Anthara Bi (15-4) 

V75-5: Alla 12 hästarna (5-2) 

V75-6: 8–9–3–2–12–7–6–5 (10-1) 

V75-7: 8–2–3–6 (5-12)

3 072 rader/1 536 kronor


CASPER HEDBERG

Av: Trav365

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN