Coronaregler i ishockeyn: ”Handlar om ansvar”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
SDHL, SHL, hockeyallsvenskan och division 1 måste rätta sig efter ett medicinskt regelverk för att minska risken för smittspridning. Arkivbild.
Foto: Naina Hel n Jåma/TT
SDHL, SHL, hockeyallsvenskan och division 1 måste rätta sig efter ett medicinskt regelverk för att minska risken för smittspridning. Arkivbild.

Svensk ishockey har upprättat ett coronaregelverk för att minska risken för smittspridning bland klubbarna i SHL, SDHL, hockeyallsvenskan och division 1, skriver Hockeynews.

Flera lag har flyttat sina försäsongsmatcher till större arenor för att säkerställa att reglerna följs.

Den här veckan inleder kultur- och idrottsminister Amanda Lind samtal med Riksidrottsförbundet (RF) och flera specialidrottsförbund kring hur idrottsrörelsen ska fortsätta i coronapandemin. Under tisdagen är Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson med i ett möte där bland annat regeringens förbud mot allmänna sammankomster med över 50 personer ska diskuteras.

Samtidigt förbereder sig de svenska ishockeyligorna för seriestart i höst och försäsongsmatcher med start i nästa vecka. I en intervju med Hockeynews berättar herrligan SHL:s vice vd och sportchef Johan Hemlin att ett medicinskt regelverk tagits fram för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

– Det handlar om att ta ansvar och minska smittspridningen. Vi tror att det protokoll vi har möjliggör en bra grund för att senare kunna växla upp med viss publik längre fram, säger han till sajten.

Regelverket ställer bland annat högre krav på att arenorna är anpassade efter coronapandemin. Örebro och Frölunda är två exempel på SHL-lag som flyttat träningsmatcher från mindre hallar till sina ordinarie arenor.

– Och har man lagt ut en träningsmatch på en mindre ort så måste man säkerställa att den arenan håller måtten kring det här. Annars får man flytta matchen, säger Hemlin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!