Otäck krasch i premiären – slungades in i stolpe

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter Ljung slungades in i en stolpe.
Foto: C More
Peter Ljung slungades in i en stolpe.

SPORTBLADET

Det var otäcka bilder när Vetlandas Peter Ljung flög över säkerhetsstaketet och in i en stolpe.

37-åringen tappade först medvetandet men hade full känsel i både armar och ben när han fördes till sjukhus i ambulans.

– Inför de sista tre heaten sa vi att nu gör vi det här för Peter, säger lagledaren Mikael Wirebrand efter 46–44-vinsten mot Dackarna.

Peter Ljung slog i och över luftstaketet innan han slungades in i en stolpe i hög hastighet efter att ha kört ihop med Dackarnas Avon van Dyck i heat elva.

Matchen avbröts en lång stund och ambulanser tog sig in på banan för att få med sig den skadade föraren som tappade medvetandet en stund i samband med olyckan.

Tv-bilder visade hur Ljungs familj var på plats och kramade om varandra.

Lagledaren till sjukhuset

– En kraftig krasch där utgången blev tråkig. Men han hade känsel i ben och armar på alla sätt och vis och var vid medvetande. Jag har ingen aning om hur han mår utöver det men ska till sjukhuset om en liten stund. I dagsläget är det inte mycket att spekulera om, säger lagledaren Mikael Wirebrand.

Matchen återupptogs med en omstart av heat elva som Avon van Dyck vann.

Inför de avslutande tre nomineringsheaten hade Vetlanda ledningen med 37–35 och laget lyckades vinna den jämna premiärmatchen med 46–44.

”Jag har inte ord för det”

Wirebrand var imponerad över att laget lyckades vinna trots den otäcka kraschen.

– Det var fantastiskt bra att gruppen, jag har inte ord för det. Det är jättestark. Inför de sista tre heaten sa vi att nu gör vi det här för Peter. Att vi kunde säga att han hade känsel och var vid medvetande gjorde att gruppen kunde komma tillbaka och faktiskt avgöra.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN