Här döper han om AIK

Vad vet Celtics Leigh Griffiths om sin motståndare egentligen?

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

På torsdagen ställs AIK mot skotska Celtic i playoff-spelet till Europa League.

Frågan är dock hur bra koll skottarna har på sin motståndare.

– Matchen mot Stockholm är avgörande för oss, säger stjärnan Leigh Griffiths till Daily Record.

Det är ett dubbelmöte med stora pengasummor och viktig prestige i potten när AIK och Celtic gör upp om vilket av lagen som ska få spela Europaspel den här säsongen. På torsdagen inleds dubbelmötet i playoffspelet till Europa League med match i Glasgow.

”Viktiga veckor för oss”

Celtics anfallsstjärna Leigh Griffiths är väl införstådd med betydelsen av matcherna men när det kommer till kännedomen om motståndarlaget finns det en del övrigt att önska av 28-åringen.

– Det är några väldigt viktiga veckor som kommer för oss nu. Självklart är playoff-spelet mot Stockholm avgörande och sedan har vi dessutom Hearts hemma och Rangers borta, säger Griffiths till Daily Record.

Leigh Griffiths
Foto: Getty Images
Leigh Griffiths

”Vänta med att räkna bort oss”

Celtic har fått hård kritik efter uttåget i kvalspelet till Champions League mot rumänska Cluj. Nu hoppas Griffith tysta tvivlarna genom en seger mot ”Stockholm”.

– Okej, vi kommer inte spela i den största turneringen men det är historia nu och vi måste verkligen bevisa hur bra vi är. Vi har blivit avskrivna förut men förra året kom vi tillbaka och vann trippeln efter att ha blivit utslagna från Champions League av AEK Athen. Så alla borde vänta med att räkna bort oss.

Det är bara att önska Glasgow lycka till!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.