MFF Support om samgåendet med LB07: ”Strider mot viktiga värden”

Av: Simon Pålsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö FF:s supportrar protesterar med banderoller mot sammanslagningen med LB07.

Malmö FF och LB07 meddelade i förra veckan att man tagit ett inriktningsbeslut om ett samgående. Nu motsätter sig den officiella supporterföreningen MFF Support förslaget.

– De föreningsdemokratiska värdena är väldigt viktiga för oss. Att köpa eller ta över ett annat lags plats i seriesystemet strider mot dessa, säger ordförande Thelma Ernst till Sportbladet.

På fredagen presenterade Malmö FF och LB07 ett inriktningsbeslut om ett samgående. I korthet innebär inriktningsbeslutet att huvuddelen av LB07:s verksamhet går upp i Malmö FF, vilket bland annat skulle ge MFF ett lag i Damallsvenskan.

I samband med söndagens segermatch hemma mot IFK Norrköping syntes flera banderoller som tog avstånd från styrelsens förslag. Under ett möte med Malmö FF på måndagskvällen meddelade den officiella supporterföreningen MFF Support att de också motsätter sig förslaget.

– Det är ganska unikt att MFF Support tar ställning. Det gör vi sällan när det gäller förslag eller motioner på årsmötena. Men vi kände att det här var en stor fråga för MFF och en viktig fråga för oss. De föreningsdemokratiska värdena är väldigt viktiga för oss. Att köpa eller ta över ett annat lags plats i seriesystemet strider mot dessa, säger Thelma Ernst, ordförande i MFF Support.

– Vi har också riktat kritik mot processen. Att det nu ska röstas om förslaget på ett extrainsatt årsmöte istället för på nästa ordinarie årsmöte. Det är för lite tid för medlemmarna att sätta sig in i frågan, ta ställning och driva sin ståndpunkt. Oavsett om man är för eller emot förslaget.

”Vi ställer oss positiva till damlag”

Samtidigt är Thelma Ernst tydlig med att MFF Support gärna ser ett damlag i Malmö FF igen.

– Vi vill poängtera att vi ställer oss positiva till att MFF har ett damlag. Vi har varit officiell supporterförening till MFF Dam tidigare och skulle gärna vara det igen, men inte genom att radera en annan förenings historia och överta en plats i seriesystemet.

MFF Support har också gått ut med ett officiellt uttalande på sin hemsida.

Publicerad:

LÄS VIDARE