Proffstränaren är död: ”Vi är chockade”

V75-profilen Laura Myllymaa blev bara 37 år: ”Våra tankar går till familjen”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Halmstadtränaren Laura Myllymaa är död. Hon blev bara 37 år.

Travtränaren Laura Myllymaa är död.

Den välkända V75-profilen blev 37 år.

– Vi är bestörta och chockade, våra tankar går till familjen och de närmast sörjande, säger Halmstadtravets vd och sportchef Jan-Olof Molin.

Så sent som i lördags startade Laura Myllymaa hästen Zaira del Ronco på V75 från Åby med sambon Christian Fiore som kusk.

Under måndagen kom beskedet att V75-profilen Laura Myllymaa är död, bara 37 år.

– Vi är bestörta och chockade över det beskedet vi har nåtts av under dagen. Våra tankar går till familj och de närmast sörjande, säger Halmstadtravets vd och sportchef Jan-Olof Molin till Trav365.

Skötte om stjärnhästen

Laura Myllymaa hade 12 hästar på sin träningslista, bland annat välkända profilhästar som Tango Negro, Uappa di Azzurra, Taiga Woodland och Zaira del Ronco.

Under fjolåret sprang stallets hästar in 1,6 miljoner kronor och under 2020 har stallets hästar sprungit in 410 000 kronor.

Hon plockade ut proffslicensen som tränare på Halmstad i november 2018 och drev stallet tillsammans med sin sambo, travkusken Christian Fiore.

Innan den egna tränarrörelsen var Myllymaa anställd hos Halmstadtränaren Petri Puro, där hon bland annat skötte om stjärnhästen Cash Crowe som vann Drottningpokalen, Sto-SM och Derbystoet.

Laura Myllymaa skötte även Finlandia-Ajo-vinnaren D.D.’s Hitman 2017, som även startade i Elitloppet samma år.

”Sänder våra varmaste tankar”

Halmstadtravet gick ut med dödsfallet efter att ha varit i kontakt med Laura Myllymaas familj.

”I dag har vi nåtts av det tragiska beskedet att Laura Myllymaa har gått bort, 37 år gammal. Laura var A-tränare hos oss på Halmstadtravet sedan 2018 och hon hade en lång karriär inom sporten. Vi sänder våra varmaste tankar till Lauras familj, nära och kära i denna svåra stund”, skriver Hallands Travsällskap på Halmstadtravets hemsida.

Laura Myllymaa blev 37 år.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN