Bra chans att hålla undan vid ledning

Expertens DD-tips – måndagen den 9 september från Färjestad

avPer Nicklasson

Publicerad:
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel från Färjestad.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Färjestad, måndagen den 9 september.

Spelstopp DD 20.56

V64 19.30

Sportkanalen 22.40

ATG Live 18.00

ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-profilernas V86- och V75-system på ATG Tillsammans. Här kan du gå med i laget! [Extern länk]


DD-1

Rankning: 1–3–7–4–2–6–9–8–10–5–11.

Kommentar: Låg klass på DD-loppen. Om Global Viscount håller ledningen bör han ha mycket bra chans att hålla den ända hem.

Iglesisas Boshoeve har inte varit som bäst i de senaste starterna men nu är det enklare emot och om han fungerar fullt ut bör han hävda sig väldigt väl. Vi är inne på att han kan öppna bra om han trycks av och det givna taktikvalet borde vara att försöka snuva Global Viscount på ledningen om det bara går.

Rodick Broline ­debuterade i ny regi med att vinna överlägset från ledningen. Får svårare att komma dit nu och de två främsta i ranken är hårdare motståndare än de Rodick mötte senast. Men Rodick står sig nog väl även mot dessa två.

DD-2

Rankning: 9–8–7–6–10–1–4–3–5.

Kommentar: Tilläggshästarna har en så bra uppgift att vi placerar samtliga fem på 20-fållan först i ranken. Har man råd (eller lust) kan man gott strecka samtliga dessa, men vi tycker trots allt att det är tre hästar som höjer sig.

Gun Palema är den bästa hästen, när hon är på topp. Det är långt ifrån bevisat att hon är det men det har bitvis låtit på kretsen kring henne som att det när som helst bör lossna för ­henne. På rent grundkunnande får hon tipset, men något spik­förslag är hon inte.

Emmylou hade fått tipset om det inte ­varit för att hon haft en halsinfektion efter senaste starten, har den satt ner henne?

Stardust Melody hamnar bra till.

DD-systemet – 9 rader

DD-1: 1–3–7.

DD-2: 9–8–7.

Vem tar spets?

DD-1: Global Viscount eller Iglesias Boshoeve.

DD-2: Arc en Ciel har bra chans att hålla innerspåret.

! Statistikvinnarna

DD-1: Global Viscount.

DD-2: Fixie.


Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM