Publicerad:
Uppdaterad:

Flera gripna för gängmord i Köpenhamn

Av: Jamshid Jamshidi, Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre personer har gripits misstänkta för dubbelmordet i Köpenhamn där två svenska män sköts till döds, enligt uppgift till Aftonbladet.
Ett av de två offren var en 23-årig man med kopplingar till gängkriminella i Rinkeby i Stockholm.

För drygt tre veckor sedan sköts två svenska män, 23 och 21 år gamla, ihjäl med automatvapen och pistol i Herlev, norr om Danmarks huvudstad Köpenhamn.

Bevisning ska ha säkrats

På måndagen greps tre unga män i södra Stockholm misstänkta för morden, på initiativ av danska åklagarmyndigheten. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska dansk polis ha säkrat någon form av teknisk bevisning mot männen.

Polisen bekräftar gripandet på tisdagsmorgonen. Regionala insatsstyrkan, personal från polisområde Stockholm syd samt specialinsatsen ”team 2022” mot gängkriminalitet deltog i insatsen. Detta som ett resultat av ett samarbete mellan polis och åklagarmyndigheter i Sverige och Danmark.

Sedan tidigare har en 20-årig svensk man misstänkt för mordet i den danska staden Århus. Han ska ha kopplingar till den kriminella grupperingen ”Dödspatrullen”, skriver Expressen.

Danskt och svenskt samarbete

I bilen som besköts fanns tre män, en dog direkt av skotten ytterligare en man skadades svårt och dog senare på sjukhus. Den tredje klarade sig fysiskt oskadd.

Mordoffren i sin tur ska ha haft kopplingar till ett gäng i Stockholmsområdet. Gänget ska sedan flera år ligga i konflikt med en annan gruppering, något som lett till flera uppmärksammade dödsskjutningar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: