Flyttade till bondgård – mot sin vilja

Brita Zackari om nya SVT-serien: ”Det här är Kalles dröm medan jag är mer kluven”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
”Det här är Kalles dröm medan jag är mer kluven”. Brita Zackari om att ha flyttat ut på landet i SVT-serien ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!”
Foto: JANNE DANIELSSON/SVT
”Det här är Kalles dröm medan jag är mer kluven”. Brita Zackari om att ha flyttat ut på landet i SVT-serien ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!”

Han drömde om en bondgård, hon flyttade med – höggravid.

Relationen med Brita Zackari fick sig en rejäl törn när Kalle Zackari Wahlströms drömhem dessutom skulle renoveras.

– Jag låg i ett hörn och kräktes och Kalle fick genomföra det, säger hon.

I september 2018 skrev de på kontraktet och i april förra året flyttade de in. Men för Brita Zackari, 37, är det tydligt att det är just maken Kalle Zackari Wahlströms, 39, dröm att flytta till en bondgård. Inte hennes.

Renoveringen och flytten står nu i centrum för SVT:s nya realityserie ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!”

– Jag tror att det kommer vara tydligt i programmet att det här är Kalles dröm medan jag är mer kluven, säger Brita Zackari när Aftonbladet når dem båda över telefon.

Både hon och maken är uppvuxna på landet, men har fram tills köpet av bondgården bott i ett radhus i Stockholms-stadsdelen Skarpnäck.

– Jag förstår inte riktigt Kalles enbart superromantiska bild av landet, för som barn tyckte jag att det var ganska jobbigt. Jag är kanske lite mer social än Kalle. Du har ju hittat hem, det känns helt otänkbart för dig att sätta dig i en tätort igen. Och eftersom jag gillar Kalle så hänger jag med.

Foto: TOMMA TUNNOR
”Jag förstår inte riktigt Kalles enbart superromantiska bild av landet”. Brita Zackari att ha flyttat ut på landet i SVT-serien ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!”

Höggravid när de flyttade in

Att Brita under renoveringen och inflyttningen i bondgården också var höggravid satte hård press på parets förhållande.

– Vi fick tillträde ungefär samtidigt som min graviditet var jättejobbig. Det har du bett om ursäkt för, att du inte hade så mycket förståelse för att jag inte kunde delta så mycket. Att jag hade massa planer och idéer medan jag låg i ett hörn och kräktes, så Kalle fick genomföra det. Det är kanske det sämsta man kan göra om man ska köpa en bondgård.

– Vi är superkära i varandra. Vi har kommit närmare varandra genom att göra det här, säger Kalle Zackari Wahlström.

”Då kändes det tufft”

Men han följer också upp det med ett ”men”:

– Men förra våren när Brita hittade på att vi skulle måla gästrummet i nån aprikosfärg med terpentin, som hon inte fick måla med för att hon var gravid, så att jag fick måla. Och sen så ville hon ändra till en annan färg för hon hade suttit hemma och upptäckt det, då kändes det ganska tufft, säger han och skrattar.

Paret Zackaris relation har stått i centrum i SVT-serierna ”Kalles och Britas sex liv” och ”Kalle och Britas hälsoresa” tidigare och Brita lyfter fram att de är som starkast när relationen utsätts för påfrestning.

”Intressant med coronatider”

– Det är en intressant grej med coronatider, vi är ganska bra på specialläge och lite sämre på vardag. Det är ju skitsvårt att leva ihop, det vet alla. Men om vi lär oss att komma ihåg att vi är på samma lag så funkar det, säger hon.

– Ja, om man skapar krångel för sig med barn och djur och tak som ska bytas då får ens egen skit mindre plats. Individen får mindre plats och det blir mer en flock där allt ska lösas tillsammans, det funkar, säger Kalle.

”Hjälp, vi har köpt en bondgård!” har premiär på SVT1 torsdag 1 april 21:30.

Foto: JANNE DANIELSSON/SVT
Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström i SVT-serien ”Hjälp, vi har köpt en bondgård!”
Publicerad:

LÄS VIDARE