Mejla

Carl Wangle

Wangle: Chock, glädje – och irritation”

Publicerad:
Uppdaterad:

Takata chockade nog nästan alla V75-spelare.

Disco Volante briljerade och var ostoppbar.

Och min jätteskräll Royal T.N åkte dit på linjen – igen.

Att man aldrig lär sig när det är V75-finaler.

Dem blir ALDRIG som man tänkt sig.

På förhand såg det rejält favoritbetonat ut.

Men efter två lopp på V75 var knappt några kvar.

V75 i ett nötskal och det är därför man älskar spelet så mycket.

Omgången bjöd på allt. I alla fall för mig. Först blev jag chockad och irriterad på samma gång, när min skräll Royal T.N blev slagen på linjen – mot en av historiens största skrällar någonsin på V75, Takata.

Att den vann var nog en chock för både mig och många andra spelare. Men Henrik Nilsson bör hyllas för den prestationen som han gjort med Takata som klättrat genom klasserna.

Sedan ska Björn Goop nämnas. Han vann tre lopp. Som skrällkusk.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75.

Disco Volante: Kunde inte vinna på 2140 meter enligt många men stjärnan gav svar på tal. Han krossade allt motstånd i ett nafs och vann på otroliga segertiden 1.10,9. Visst, det är snabba banor, men intrycket är magiskt och när man hör på Ulf Ohlsson så är det ett tonläge som man inte ofta hör från Sveriges vinstrikaste kusk 2019. Med den utveckling som hästen har genomgått kan det bära riktigt långt. Först och främst är han klar för Paralympiatravet.

Björn Goop: Mästerliga Goop. Han vann tre lopp på V75. Alla var storskrällar. En tillfällighet? Nej. Han gör det mesta rätt, kör extremt snyggt och tar alla chanser han får. Först vann han med I Love Paris, sedan spetsade han lätt och stal loppet med Anthara Bi. Men läckraste styrningen kom med Image Rapida där han satt kvar i andra utvändigt fram tills 150 meter kvar från mål. Sedan svingade han loss sin häst och vann överlägset. Hattrick!

Takata: Har klättrat genom klasserna och skrällvann rejält i försöket. Trots det var han inte spelad mer än 0,31 procent på V75 till den här finalen. I stort sett ingen trodde på seger för Henrik Nilssons travare. Men han chockade de flesta, stod för en superspurt och vann tillslut säkert med en härlig segergest från Henke Nilsson. Det är bara att buga och bocka. Fantastisk prestation och detta är charmen med trav.

Burning Man: Vann säkert från ledningen och Örjan Kihlström kunde resolut överta spets efter att Björn Goop kuppat sig till spets. Men när Kihlström kom farandes kunde inte ens Goop svara och sedan var Burning Man överlägsen. Han vann säkert och stod för en suverän insats. Igen.

V75-omsättningen: I dessa svåra tider märks det att många nya har fastnat för travsporten. Det är glädjande att så många vill vara med och kämpa för att få 7 rätt på V75. I dag omsatte spelet hela 113 miljoner kronor och det var ingen jackpott. Hela 30 miljoner fanns i sju-rätts potten och tre system prickade in alla rätt. Wow.

King Of Everything: Fick bestämma helt och hållet i ledningen och skulle bara ha vunnit det här loppet. Något är så klart inte rätt med hästen och han behöver kollas upp. Normalt sett vinner den här kanonen loppet 10/10 med det loppet han fick. Var det banan som ställde till det? Sjukdom?

Av: Carl Wangle

Publicerad: