De får chansen i A-landslaget

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Linn Svahn vann sprintcupen i fjol.

Nu får hon, Moa Lundgren och Emma Ribom chansen i A-landslaget.

– Det kommer verkligen bli fajt om platserna, säger Lundgren.

Flera unga svenska damåkare har imponerade stort den gångna säsongen. Linn Svahn vann sprintcupen och Moa Lundgren var Sveriges bästa distansåkare efter Ebba Andersson och Frida Karlsson.

Nu får duon chansen i A-landslaget tillsammans med Emma Ribom som också gjorde flera bra resultat under säsong.

– Fick veta ditt i förrgår. Det känns jätteroligt att vara med. Nu med corona och allting visste man inte vad de hade för plats så det blev lite mer ställt på sin spets, säger Moa Lundgren och fortsätter:

– Jag fick ta några varv runt huset för att göra av med lite överskotts energi efter att jag lagt på med Magnus (Ingesson). Jag blev väldigt glad.

Settlin petad

Lundgren ser fram emot kommande säsong där konkurrensen mellan åkarna i laget kommer att vara stor. Speciellt inför vinterns världsmästerskap.

– Det kommer verkligen bli fajt om platserna. Men jag vill ju inte åka sämre än i fjol. Det känns jättekul att få sikta mot ett VM, säger hon.

Den enda som får lämna landslaget förutom Stina Nilsson, som gått över till skidskytte, är Evelina Settlin.

Landslagsledningen har valt att ta ut fler damåkare än herråkare till kommande säsong. Landslagen kommer även att jobba mer tillsammans.

– Vi har valt att ta ut fler damer för att de presterar högre på allra högsta nivå, säger landslagschefen Anders Byström.

Svahn lyfts in, Settlin lyfts ner.
Foto: Bildbyrån
Svahn lyfts in, Settlin lyfts ner.
Publicerad:

LÄS VIDARE