Football Radical: Spelarrasismen till damfotbollen

En podcast med Bank och Frändén

avSportbladet.se

Läktarrasismen har tagit sig till Frankrike – och spelarrasismen till damfotbollen. Men João Felix gör vad han kan för att vi ska glömma det onda.

Världens katedral står i lågor och veckans Football Radical gör sitt bästa för att släcka några bränder och tända några andra.

Veckans avsnitt börjar med Quasimodo och slutar med en brasiliansk protestsångare, men däremellan berättar Simon historien om världens mest talangfulle fotbollsportugis, som eventuellt har en ännu bättre lillebror. Det är sockersött och det behövs för att tackla nästa ämne.
Läktarrasismen visar upp sitt fula tryne alltmer frekvent i Europa och i helgen drabbades Frankrikes Ligue 1. Johanna presenterar Prince-Désir Gouano, fotbollsvärldens just nu bäste prins, som agerade på det kanske mest värdiga sätt man kan när han möttes av apljud i Amiens match mot Dijon i helgen.
Fifa vädrar morgonluft och har smålanserat en idé om en egen transferbank på den stora världsfotbollkongressen i Barcelona i veckan. Football Radical-duon spånar i vilka vinsterna av en sådan bank är – inte i första hand de ekonomiska, utan de satiriska och cineastiska.
Och så profilerar Simon den australiska fotbollens vanligaste vanlis (det är inte Ola Toivonen). Dessutom: Musikalmusik, Notre Dame-frossa, Salma Hayek och what not.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fifa

Rasism

Podcast