”Har visat vad jag kan och vad jag går för”

Publicerad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Marcus Berg och Alexander Isak på topp mot Frankrike? 

Så såg det åtminstone ut på onsdagens träning.

– Jag har visat vad jag kan och vad jag går för, säger Isak. 

Världsmästarna Frankrike och Europamästarna Portugal. Det är tufft motstånd som väntar Sverige i Nations League. 

På måndagens presskonferens sa förbundskapten Janne Andersson att han aldrig haft svårare att ta ut en startelva än nu.

– Normalt sett när vi går in i samlingen är jag ganska klar i huvudet, men jag har inte alls samma tankar i huvudet nu för de kommer från helt olika förutsättningar. Så oklara tankar jag har kring en startelva har jag nog aldrig haft just utifrån att förutsättningarna är så speciella, sa han då.

”Inte många som vet hur Janne tänker”

Sett till onsdagens träning kan det dock bli en startelva med Alexander Isak och Marcus Berg på topp. Duon bildade lag med Emil Krafth, Victor Nilsson Lindelöf, Pierre Bengtsson, Dejan Kulusevski, Mattias Svanberg, Albin Ekdal och Emil Forsberg

– Jag skulle kunna funka bra med alla forwards här. Mackan är en spelare som är bra felvänd, som suger ner bollar, en smart spelare som förstår sig på spelet. Det kan vara skönt att kunna glida där framför och hitta bakom så det skulle säkert fungera bra, säger Isak.

Den senaste landskamperna är det Robin Quaison som fått chansen från start med Berg. Nu hoppas Isak ta en plats i elvan.

– Jag har visat vad jag kan och vad jag går för, för mig är det bara att prestera för att få spela, säger han och fortsätter:

– Det är inga träningsmatcher, det är matcher som har stor betydelse för framtiden och lottningen. Det är seriösa matcher så jag förväntar mig att det bästa laget spelar. Men hur Janne tänker vet inte så många. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.