Ilska efter beskedet: 'Det här är ett svek'

Lycka i Norge – men här möts 68-åringens beslut med ilska

avPatrik Brenning

Lycka i Norge, nyfikenhet i Sverige och ilska på Island.

Så kan reaktionerna sammanfattas sedan Lars Lagerbäck presenterats som ny norsk förbundskapten.

”Det är som att din flickvän dumpar dig och sen hoppar direkt i säng med någon annan”, är en av flera kritiska Twitter-reaktioner från Island.

Foto: TT
Ilska på Island efter beslutet.

Samtidigt som de norska fotbollsexperterna jublar har fotbolti.net samlat upp den debatt som uppstått på Island efter att Lars Lagerbäck presenterats som ny norsk förbundskapten. 68-åringen förde den lilla önationen till en mycket oväntad kvartsfinal i förra sommarens EM och sa själv att han planerade att pensionera sig när han lämnade uppdraget efter mästerskapet.

”Vill bli en enande nordisk kung”

Därför är det med förvåning, och på flera håll ilska, som Island på onsdagen tar emot beskedet att Lagerbäck fortsätter tränarkarriären i Norge.

”Om Lars ändå skulle fortsätta, varför kunde han inte göra det med oss”, frågar sig Hjörvar Hafliðason.

”Vad händer härnäst? Sir Alex accepterar Liverpool”, skriver Yngvi Eysteinsson.

”LALLI. Det är som att din flickvän dumpar dig och sen hoppar direkt i säng med någon annan. Ett svek”, skriver Rögnvaldur Már.

Flera uttrycker också besvikelse över att Lagerbäck inte stannade med Island om han nu ändå skulle fortsätta landslagskarriären samtidigt som andra önskar 68-åringen lycka till.

”En teori: Lars avsikt är att erövra och förena alla nordiska länder så att han blir en gemensam och älskad nordisk kung”, skriver S. Mikael Jónsson.

ARTIKELN HANDLAR OM