Komikern bad alla swisha en krona – så mycket har han fått

Publicerad:
Uppdaterad:
Komikern har fått in över 90 000 kronor på cirka ett dygn.
Foto: Skärmdump
Komikern har fått in över 90 000 kronor på cirka ett dygn.

NÖJE

Komikern Kristoffer Appelquist, som är aktuell i ”På spåret”, bad folk att swisha honom en krona. På cirka ett dygn har han lyckats få in över 90 000 kronor som han ska ge bort – för en god sak.

Komikern Kristoffer Appelquist genomförde en utmaning på Facebook där han lyckades samla ihop 11 688 kronor som ska gå till Röda korsets arbete i Syrien.

Han hade tänkt att skänka summan redan på söndagskvällen men valde istället att göra ett till försök med att få in mer pengar. Därför bad han folk att swisha över en krona till honom under hashtagen #enspänntillsyrien.

Alla är inte överbetalda TV-clowner, stafettläkare eller Copywriters. Alla har inte tusen, hundra eller ens tjugo-lappar att avvara även om man gärna skulle vilja. Men, alla kan avvara EN KRONA. Om bara ALLA som inte redan bidragit till insamlingen swishar mig en spänn nu så kan det nog bli en rejäl jävla summa till Röda korset i morgon kväll” skriver han i ett Facebookinlägg.

Och folk var inte sena med att swisha. Under dygnet som gått har Kristoffer rapporterat om hur summan har stigit. På sin Instagram meddelade han att han var uppe i 93 795 kronor vid halv 6-tiden på kvällen.

Flera hyllar initiativet och de som deltar i det: ”Vilken kraft det finns när människor enas” skriver en person på Facebook.

Aftonbladet har sökt Kristoffer Appelquist för en kommentar. Insamlingen ska sluta klockan 22:00 på måndagskvällen och komikerns mål är att nå 100 000 kronor, skriver han på sin Instagram.

Publicerad: