Duger bara till kaffe-häng på en balkong

Publicerad:
Uppdaterad:

Brommapojkarna mot AIK i Djurgårdens kvarter. Det är mycket Stockholm i allsvenskan i år men frågan måste ändå ställas: Varför visades AIK för tredje lördagen i rad?

Hemma på Råsunda kan sången från norra stå fängsla nästan vem som helst – på plats eller hemma i soffan – och förutsättningarna för bra tv ligger dukade.

Mot Brommapojkarna på mark där båda lagen till bortalag dukar ingen.

Stadion är ingen arena gjord för varken fotboll eller tv, löparbanorna gör filmandet distanserat och närvarokänslan saknas. Man känner sig snarare som att man sitter på en sån där balkong som har perfekt insyn över en plan, och där hänger man lite smånöjt med en kaffe i näven och njuter av fotboll. Man blir inte engagerad på allvar, avståndet är för stort.

Sen är det lite för uppenbart att mot BP blir det inga brinnande derbyn. De är lite för snälla, lite för reko i allas ögon. Och med en kluven publik som inte har ordning på sympatierna så saknas något. Det var sången från AIK som tog sig in i folks vardagsrum i går och där ska TV4 ha ett plus, upptagningen av ljudet från planen och klackarna (klacken?) var riktigt bra.

Men jag hade hellre sett Kalmar–Elfsborg än AIK för tredje lördagen i rad.

Hockeyn hade nått

semifinal och då var det väl ingenting som var nytt och borde tett sig främmande. Det var det. Under hela VM hade nivån varit ganska konsekvent men under gårdagens sändning blev man lika varse om den som en välplacerad käftsmäll.

Reklamen.

Någon måste ha kryddat möjligheterna för det producerande bolaget att lägga in ungefär hur mycket jävla reklam som helst, det var avbrott precis hela tiden. De var visserligen oftast kortare än i NHL, men de måste varit fler och det var väl den nya tidens tv vi såg vare sig vi vill det eller inte. Jag tror inte vi vill.

När vi väl fick skåda hockey bjöds vi på en Åke Unger som levererade det som väntades och en Leif Boork som skrattade både gott och rått åt Mattias Månssons idiotutvisning, hans egen spelare.

Johan Linderstam

Publicerad: