Stefan Hultman: ”Stor triumf för mig”

Profilen tillbaka i sulkyn – möter Stig H Johansson på Solvalla

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Stefan Hultman.

TRAV

Stefan Hultman mot Stig H Johansson i en kuskmatch.

Det blir verklighet i Ahlsell Legends där sju av tio kuskar är klara.

– Det handlar om en stor personlig triumf för mig att ha kunnat komma tillbaka så pass långt efter min sjukdom, säger Stefan Hultman.

Stefan Hultman har vunnit Elitloppet med From Above och Prix d’Amérique med Maharajah, bland annat.

2015 fick hans tränarkarriär ett abrupt slut, då han drabbades av den ovanliga muskel- och nervsjukdomen myastenia gravis.

– Läkaren frågade om jag ville dö, har han sagt till Trav365 tidigare.

Efter lång rehabilitering har han kommit tillbaka sakta men säkert. Han är numera en bejublad expert i TV4 och ATG Lives travsändningar.

Så sent som 5 juli var han tillbaka i tävlingssulkyn i ”Upp till bevis” under Sprintermästarenkvällen i Halmstad.

14 augusti är det dags igen.

Möter Stig H Johansson

52-årige Stefan Hultman är en av sju kuskar som är klara till Ahlsell Legends som körs under Jubileumspokalskvällen på Solvalla. Där möter han bland annat mästertränaren Stig H Johansson, som har tre segrar på fem försök i loppet.

– Det handlar om en stor personlig triumf för mig att ha kunnat komma tillbaka så pass långt efter min sjukdom att jag kan acceptera en inbjudan i så här fint sällskap, säger Stefan Hultman i ett pressmeddelande från Solvalla och fortsätter:

”Ingen tillfällighet...”

– Beträffande mina färdigheter i sulkyn kan jag väl säga såhär; det var ingen tillfällighet att jag satte upp Örjan Kihlström på mina hästar. Jag har aldrig ansett mig som någon kusktalang direkt. Men tanken på att få umgås med de människor, kuskar, jag sett upp till under hela mitt liv gör det här till en otrolig erfarenhet som jag tacksamt tar emot.

Med i loppet finns även 42-åriga Kerryn Manning från Australien. Hon är den kvinna som vunnit flest segrar inom hästsporten när hon i september 2017 tog seger nummer 3 705 i sulky.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!